•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL   ÚJ BEJEGYZÉS
k


Így telt az év vége a Két Tanítási Nyelvűben!

     Az adventi várakozás minden ember életében egy örömteli időszak, hiszen a karácsony már hamarosan itt kopogtat ajtóinkon. Ekkor már Jézus születését, a fény, a szeretet eljövetelének közelségét ünnepeljük.

    Nem történt ez másként iskolánkban sem, hiszen december hónap eljövetelével hozzánk is beköltözött a meghittség és a szeretet. A karácsonyra való készülődés, az adventi koszorú gyertyáinak meggyújtása, az ünnepi műsor próbáinak hangulata mind-mind hozzájárulnak ehhez a békés, megható percekhez, amelyet a karácsony igazi csodája ad nekünk.

A várva várt Mikulás december 6-án, szerdán érkezett meg tanulóinkhoz. A manóinak segítségével minden osztályba bekopogott, és átadta a gyerekeknek a jól megérdemelt kis csomagot. A diákok nagyon várták már a jó öreg Télapót, ezért egy verses-dalos köszöntő műsorral készültek neki.

Az adventi programsorozatunk következő eseménye egy versmondó délután volt, melyet 2023. december 14-én rendeztünk meg iskolánk könyvtárában. Ez az alkalom is segített abban, hogy a tanulókat az ünnepre hangoljuk, és szívet melengető előadásaikkal nemcsak pedagógusaik számára, hanem diáktársaiknak is megindító perceket okozzanak. A résztvevő gyerekek mindegyike jutalomban részesült, hiszen verseikkel meghittséget varázsoltak maguk köré ezen a csodálatos délutánon.

Az év utolsó tanítási napjához közeledve felcsendültek a karácsonyi dallamok, a főpróbák bensőséges hangulata lengte be iskolánkat.

Évről évre igyekszünk mindig valamilyen más megközelítésből megmutatni, megeleveníteni a karácsony csodáját. Ez évben egy gálaműsor keretén belül kápráztattuk el a nézőközönséget, hiszen az alsó évfolyamos diákok egy színvonalas és sokszínű műsorral készültek. A betlehemes játék mellett az angol tagozatos osztályok karácsonyi táncos produkcióval igyekeztek ünnepi hangulatot teremteni. Emellett még versmondással és karácsonyi dalok éneklésével színesítették a műsorszámot.

Karácsonyi műsorunkat egy közös énekléssel fejeztük be, melyet iskolánk nevelői, a nevelési-oktatási munkát segítő dolgozói és az alsó tagozatos diákok együtt adtak elő.

    A hosszú téli szünet mindenkinek felfrissülést és újult erőt biztosít az elkövetkezendő időszakhoz, hiszen a félévzárás mind a pedagógusok, mind a tanulók számára több munkát és energiát követel. A tanév második felében is színes programokkal, tartalmas és élményekkel teli eseményekkel készülünk a leendő és a meglévő tanítványaink számára.

 

Balogh Anett

  munkaközösség-vezető

l
k


VISSZA FEL

VISSZA A FŐOLDALRA