•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL   ÚJ BEJEGYZÉS
k

Mozgalmas október…

 

     A Nyírbátori Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában mozgalmas és egyben programokkal tele hónapot tudhat magáénak minden diák. Az októbert az ünnepi megemlékezések és a hagyományok megtartása tették színessé.

Október 6-án a felső tagozatos diákjaink egy színvonalas ünnepi műsorral készültek az intézményben tanuló diákok és pedagógusok számára. Ezen a napon emlékeztünk meg az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc leverését követően mártírhalált halt katonai vezetőkről, az "aradi tizenhármakról", akiket 1849. október 6-án végeztek ki Aradon. A felső tagozatos tanulók műsorát színpadra állította Geszten Edit tanárnő és Rák Zsolt tanár úr.

Iskolánk aulája október 20-án ismét a történelmi múlt felidézésének helyszínévé vált. Ünnepi műsorral emlékeztünk meg az 1956. október 23-ai forradalomról és szabadságharcról, valamint a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napjáról.

Iskolánk tanulói ezen a napon ünnepi öltözetet viseltek, hogy ezzel is kifejezzék tiszteletüket a forradalom hősei előtt. A műsort megálmodó és megvalósító pedagógusok Tóth Julianna és Rácz Bernadett tanárnő voltak.

Több színvonalas versenyeredménnyel is büszkélkedhetünk ebben a hónapban. Iskolánkat a 6. a osztály tanulói képviselték a Várostörténeti vetélkedőn, ahol a csapat munkájáért, kitartásáért jutalomban is részesült.

Nemzetközi versenyeredményt is sikerült ismét elérnünk a IX. Kárpát-medencei Életmese felolvasó- és illusztráló versenyen Debrecenben. Tanulóink szorgalma és kitartása meghozta gyümölcsét, hiszen az illusztráló versenyen 2 arany minősítést, 13 ezüst minősítést és 12 bronz  minősítést kaptak a tanulók. A felolvasó versenyen kísérő pedagógusaink is versenybe szálltak, ahol 3 pedagógusi arany minősítéssel, 3 tanulói arany minősítéssel, 5 ezüst minősítéssel és 13 bronz minősítéssel lettünk gazdagabbak.

Természetesen az október nem múlhat el „tökölés” nélkül. Már hagyományunknak számít a tökfaragó és ,,tökszépségverseny”. A tanulók a saját kezűleg, otthon kifaragott tökcsodákat felhozták az iskolába, és ezeket állítottuk ki az aulában. Az alkotók helyezések szerint jutalomban részesültek.

A két tanítási nyelvű osztályokban nem maradhatott el a Halloween-party sem, amelyre a tagozatos diákok mindegyike valamilyen rémisztő jelmezzel rukkolt elő.

Programjaink zárásaként az őszi szünet előtt Pályaorientációs napot tartottunk. Igyekszünk minden évben olyan foglalkozásokkal megismertetni a gyerekeket, amelyek számukra érdekesek és hasznosak lehetnek majd a pályaválasztásuk alkalmával. Ebben az évben lehetőségünk adódott ellátogatni a Tesco Áruházba, a Raber Gumi - és Autószervizbe és a Szabolcs – Szatmár – Bereg Vármegyei Oktatókórház Nyírbátori Szakrendelőibe. Betekintést nyerhettünk az ott folyó munkába, a háttér és adminisztrációs feladatokba, valamint az egészségügyi általános vizsgálatokkal is megismerkedhettünk.

Ezúton is köszönjük a szívélyes fogadtatást és a lehetőséget, hogy tanulóink közelebbről is megnézhették ezeket a munkahelyeket.

 

                                                                            Balogh Anett

   munkaközösség-vezető

k
VISSZA FEL

VISSZA A FŐOLDALRA