•Viszontlátásra! ...... Viszontlátásra! ....... Viszontlátásra! •
logo

NYÍRBÁTORI MAGYAR-ANGOL KÉTTANNYELVŰ 

ÁLTALÁNOS ISKOLA

                                                                  4300 Nyírbátor Zrínyi I. u. 48.                                                           
..
Nyítólap Iskolánkról Diákok Emelt szintű
testnevelés
Házirend
Tantestület Archívum
Pedagógiai
program
Kapcsolat
Logikuckó Versenyek Eredményeink Galéria Könyvtár Iskolaújság
Alapítvány Pályázatok Archívum

Szösszenetek a Magyar-Angol Kéttannyelvűből

Mozgalmasan telnek a mindennapjai a Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskolába járó gyerekeknek. Az eltelt másfél hónap során számos rendezvény, sokszínű tevékenység tette változatossá a tanítási napokat.

Megemlékeztünk nevezetes történelmi eseményekről, nemzeti ünnepekről. Nyolcadikos tanítványaink részt vettek a Holokauszt Vándorkiállítás megnyitóján, majd megismerték a kiállítás anyagát, igen megrázóan hatott rájuk a Holokauszt borzalma. Természetesen mellette nagyszerű élmény volt az amerikai nagykövet személyes megismerése. Részt vettünk október 6-án, az Aradi vértanúk emlékére szervezett koszorúzáson és a Kenyérmezei csata tiszteletére rendezett ünnepségen.

A Zenei Világnapot követően rendhagyó Filharmóniai koncerten vett részt iskolánk számos tanulója, melynek méltó helyszíne a Református templom volt.

A minden évben megrendezésre kerülő Szüreti felvonulásra készülődve felelevenítettük a szüreti hagyományokat, népszokásokat. Intézményünk alsós diákjai és még az 5.és 6. évfolyamosok is jó hangulatban vonultak  városunk főterére. Köszönet a szülőknek, hogy segítették színvonalas részvételünket.

                                                                                                                                                 kép

Intézményünk 7-8. évfolyamos diákjait már a pályaválasztás foglakoztatja. Az elmúlt hetekben betekintést nyerhettek a Polgármesteri Hivatalban dolgozók mindennapjaiba és részt vettek a "Jövőd a tét!" pályaválasztási kiállításon.

Ezen diákok a következőképpen emlékeznek az eseményekre.

                                   kép

"2016 október 10-én rendhagyó osztályfőnöki órát tartottunk, melynek helyszíne Nyírbátor városának Polgármesteri Hivatala volt. Azt gondoljuk, minden diák vágyik arra, hogy személyesen is megismerje városának első emberét, Máté Antal Urat, Nyírbátor polgármesterét. A hivatal dísztermében beszélgettünk a jegyző Asszonnyal, aki beavatott bennünket az itt folyó munkába, sőt a leendő tervekről is információt kaptunk. Ezek után a polgármester úr a saját birodalmába invitált bennünket, ahol kötetlen, baráti beszélgetést folytattunk. Elképzeléseik szerint sor kerülhet diákpolgármester-választásra, amelyet nagyon jó ötletnek találunk. Reméljük, hogy a mi iskolánk egyik tanulója fogja ezt a címet kiérdemelni. Örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ilyen élményekben részesülhettünk."

kép                         kép

"Osztályunk, a 7. a osztály szerencsésnek mondhatja magát, hiszen hetedikesként lehetőségünk nyílt arra, hogy ellátogassunk a Nyíregyházán megrendezésre kerülő Pályaválasztási kiállításra, melynek célja, hogy a diákok minél közelebbről megismerhessék a leendő középiskoláikat. A Continental Arénában nemcsak gimnáziumok, hanem szakközépiskolák és szakképző iskolák is bemutatkoztak. A tanulók érdekes és színes programokon vehettek részt. Megyénk különböző középiskolái csalogatták a diákokat a saját standjukhoz. Bepillantást nyerhettünk többek közt a fodrászok munkájába. Lehetőségünk volt arra, hogy fodrászkodjunk, sőt ki is sminkeltek bennünket. Vezethettünk vadászrepülőgépet, szimulátor segítségével. Kezünkbe vehettünk többféle fegyvert, és célba is lőhettünk. Az újraélesztést is kipróbálhattuk. Kémiai és fizikai kísérleteket figyelhettünk meg, melyekbe minket is bevontak, és melyekből sokat tanultunk. Az iskolák kisebb ajándékokkal kedveskedtek a kiállításon részt vett vendégeknek. Sőt a szervezők még a jó hangulatról is gondoskodtak színpadi előadásokkal, tánccal és zenével egyaránt. Ráadásul óránkénti tombolasorsoláson vehettünk részt. Úgy gondoljuk, hogy nagyon hasznos volt ez a nap, remekül éreztük magunkat, okosabbak lettünk.
Reméljük, jövőre is eljutunk oda."

a 7. a osztály tanulói

                                                                                     kép     kép     kép