•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  TANTESTÜLET  HÁZIREND  PEDAGÓGIAI PROGRAM  EMELTSZÍNTŰ TESTNEVELÉS  CSENGETÉSI REND  KÖNYVTÁR  E-KÖNYVTÁR    E-ISKOLAÚJSÁG-R 
k Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

             4300 Nyírbátor, Zrínyi Ilona u. 48.       
                     
                KAPCSOLAT        

A Magyar kultúra Napja

2021. január 22-én rendhagyó módon emlékeztünk meg a magyar kultúra napjáról. Intézményünk tanulói és pedagógusai az iskolarádión keresztül hallgatták meg az ünnepi műsort, aminek első részében az alábbi verseny résztvevőitől hangzottak el a versenyzők pályamunkái. A második részében ünnepi gondolatokkal szélesítették látókörünket a kultúráról. 

A Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium valamint a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola a magyar kultúra napja tiszteletére megyei online versmondó versenyt hirdetett két kategóriában. 

Iskolánk öt lelkes diákja nevezett be erre a versenyre.

A nevekre kattintva egyenként meghallgatható az öt versenyző pályamunkája:

1. Borsos Petra 5. a osztályos tanuló Csukás István Papucstolvaj c. versét tolmácsolja. Előadásával a 5-6. osztály kategóriában III. helyezést ért el.

2. K. László Szilvia: Lali, a lila liba c. versét Birta Luca 7. a osztályos tanuló előadásában hallhatjuk. Luca ezen a versenyen a 7-8. osztályosok kategóriájában a dobogó 3. fokára állhatott.

3. Bakó Hanna Panna 7. a osztályos tanuló Heltai Jenő: Ballada a három patkányról c. versét adja elő.

4. Juhász Magda Jó leszek, mondják a gyerekek c. költeményét Mitrócsák Lilla 7. a osztályos tanuló tolmácsolja.

5. Romhányi József: Interjú a farkassal c. ismert versét Ricsei Laura 7. a osztályos tanuló előadásában hallhatjuk.  Laura ezzel a produkcióval kiérdemelte a zsűri különdíját a 7-8. osztályosok versenyében.

Az ünnepi műsor összeállításában és a versenyzők felkészítésében közreműködött Kóródiné Tóth Mária tanárnő.

k
k
k
k