•Viszontlátásra! ...... Viszontlátásra! ....... Viszontlátásra! •
logo

NYÍRBÁTORI MAGYAR-ANGOL KÉTTANNYELVŰ 

ÁLTALÁNOS ISKOLA

                                                                  4300 Nyírbátor Zrínyi I. u. 48.                                                           
..
Nyítólap Iskolánkról Diákok Emelt szintű
testnevelés
Házirend
Tantestület Archívum
Pedagógiai
program
Kapcsolat
Logikuckó Versenyek Eredményeink Galéria Könyvtár Iskolaújság
Alapítvány Pályázatok Archívum
k
k
k
k
k
k

k
nd
k

Népdaléneklési verseny - 2017. január 26.


A Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskolában idén is megrendeztük népdaléneklési versenyünket az óvodások és iskolánk tanulói részére. A zsűri tagjait ismét nehéz feladat elé állították a gyönyörű hangú előadók. A zsűrizés ideje alatt Demarcsek Dániel és Fehértói Anett, iskolánk néptánc oktatói gondoskodtak a kikapcsolódásról és vidám zenére roptuk a táncot. Ezúton is köszönjük nekik! Minden versenyzőnek és természetesen felkészítőiknek is szívből gratulálunkk!

Népdaléneklő verseny a kéttannyelvűben

 k

„Az emberi hang gyógyít. Akkor is, ha hallgatja az ember, de még inkább, ha maga dalol. Énekléssel kiadjuk magunkból a fájdalmainkat, megerősítjük örömeinket, megéljük ünnepeinket.”

Immár 3. éve rendeztük meg hagyományos népdaléneklési versenyünket a Nyírbátori Magyar- Angol Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola alsó tagozatos diákjai és az óvodások kicsiny dalolói részére.

A megmérettetésre 3 korcsoportban került sor: óvodások, 1-2. osztályosok, valamint 3-4. osztályos tanulók.

Az iskolások és az ovisok egyénileg vetélkedhettek. Egy kötelező és egy szabadon választott dalt kellett bemutatniuk. A versenyt Szedlárné Szabó Judit igazgatóhelyettes asszony nyitotta meg, aki interaktív közös együtténekléssel bátorította a csöppségeket és kisdiákokat az előttük álló feladatra. Ezután mind a három csoport a zsűri tagjaival együtt elvonult a versenyzés helyszínére, ahol a szülőkkel közösen meghallgathatták a sok tehetséges fiatalt. Eredményhirdetésig Demarcsek Dániel, a Magyar Táncművészeti Főiskola néptáncpedagógusa és Fehértói Anett néptáncoktató pezsdítette fel a hangulatot egy vidám Táncház keretében.

Az óvó nénikből, tanító és tanár nénikből álló zsűrit most is nehéz feladat elé állították „kis pacsirtáink”.

Minden résztvevő emléklapot, a helyezettek és különdíjasok oklevelet és vásárlási utalványt kaptak.

Gratulálunk minden bátor fellépőnek, hiszen nem könnyű feladat színpadi produkciót varázsolni az énekórai és otthoni öröméneklésekből. Kiemelném az óvoda pedagógusai által felkészített csöppségeket, akik fiatal koruk ellenére, nemes egyszerűséggel énekelve, az óvodában megismert és megszeretett dallamokkal magukkal ragadták a közönséget.

Köszönetet szeretnénk mondani mindazon segítő kollégának és óvónőnek, akik a rendezvény lebonyolításában és szakmai munkájában részt vettek. Ezenkívül szeretnénk megköszönni az Éden Pékségnek, a Csekő Kávéháznak és iskolánk konyhájának a résztvevők ellátásában nyújtott segítséget.

 

Vargáné Csonka Dóra tanítók
k k
k k
k k
k k

  
vissza fel
vissza a főoldalra

k
k
k
k
k
k
k
k
k