•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  ISKOLÁNKRÓL  TANTESTÜLET  HÁZIREND  PEDAGÓGIAI PROGRAM  EMELTSZÍNTŰ TESTNEVELÉS  CSENGETÉSI REND  KÖNYVTÁR  E-KÖNYVTÁR  SULIKVÍZ  E-ISKOLAÚJSÁG-R  ÚJ 
k Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

             4300 Nyírbátor, Zrínyi Ilona u. 48.       
                     
                KAPCSOLAT        


„EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK!”


k

Az összefogás / Molnár Anna

 

Az összefogás szó azt jelenti, hogy az embereke egy közös cél, egy jó cél érdekében egymás mellé állnak.

Az elmúlt és a mostani évben nagyon sok ember fogott össze. Az okot szerintem mindenki tudja. Terrortámadások, háborúk. A 2016-2017-es évben megnőtt a terrortámadások száma. Volt támadás szinte minden európai országban és Amerikában. Az elhunytak száma majdnem megközelíti az 500 főt.

Sokan elgondolkodtok, hogy ez miért kapcsolódik az összefogáshoz. azért, mert mindegyik terrortámadás után az ország lakói, a helybeliek, az áldozatok családja, rokonai és még idegenek is az utcára vonultak tüntetni. A rendőrök, terrorelhárítók és a kormány is figyelmeztette őket, hogy ez nagyon veszélyes, hisz akár ők is áldozattá válhatnak, de tüntetők ezt mondták: „Nem fogjuk hagyni, hogy félelemben és rettegésben tartsanak minket! Nem fogunk csöndben maradni!”

Egy terrortámadást külön kiemelnék, hisz itt az áldozatok gyerekek és tinédzserek voltak.

22-en életüket vesztették, és közel 60-an súlyosan megsérültek Ariana Grande, fiatal amerikai énekesnő Dangerous Woman turnéjának május 22-ei állomásán Manchesterben, miután  egy 22 éves, Angliában született, vallási fanatikus az Iszlám Állam nevében pokolgépet robbantott a tömegben. A robbanás az aréna előterében, Arianától távol következett be. Az áldozatok javarésze tizenéves rajongók voltak. Az énekesnő teljesen összeomlott a tragédiát követően, érthető okokból megszakította a turnét. Nem sokkal később megtörve a következő üzenetet osztotta meg Twitteren: „Összetörtem. Szívből sajnálom. Nem találok szavakat.” A történtek után sokan azt rebeskedték, hogy Ariana nem tud majd többé színpadra állni, annak ellenére, hogy egyáltalán nem felelős a tragédiáért. Sokan féltek attól, hogy egy ilyen hatalmas sokk után az énekesnő egyáltalán nem akar koncertet adni.  Egy biztos: a manchesteri incidens után semmi nem lesz már olyan mint régen…

k

A történtek után az emberek hatalmas, globális összefogás keretében nyilvánították ki részvétüket a világ minden részéről. A tragédia kapcsán több olyan sztár is felszólalt, akik Arianához  hasonlóan rengeteg fiatal tekint példaképnek. Taylor Swift, Katy perry, Shawn Mendes, Miles Cyrus, Justin Bieber, Viktoria és David Backham, Selena Gomes, Demi Lovato. A rajongók a nyuszifüles fekete szalagot választották meg közösen a manchesteri koncert jelképévé. Egyértelmű volt, hogy Ariék végül a merénylő által közvetítetni akart üzenet, a megfélemlítés és a terror abszolút ellentétes gesztusával reagáltak: példaértékű jótékonysági koncertet szerveztek. Az eseményre mindössze tíz perc alatt kelt el az összes jegy. A szervezők két millió fontos ( nagyjából 700 millió forintos) bevételre számítottak, ám végül a koncert közbeni adományokkal több, mint  10 millió fontnyi( 3 milliárd forint) összeg jött össze az áldozatok családjai számára.

k

Vannak olyan sebek, amelyek életünk végéig elkísérnek. Az ilyen sebek mélyek, lassan forrnak össze, a heg pedig örökké ott marad. Az Ariana Grande koncertjén történt tragédia talán minden eddiginél súlyosabb sebet ejtett mindannyiunkon. Ari az óriási trauma ellenére képes volt meghozni a helyes döntést. Bezárkózás helyett hangosan kiállt a szeretet és az összefogás mellett.

„EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK!”

VISSZA