•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  TANTESTÜLET  HÁZIREND  PEDAGÓGIAI PROGRAM  EMELTSZÍNTŰ TESTNEVELÉS  CSENGETÉSI REND  KÖNYVTÁR  E-KÖNYVTÁR    E-ISKOLAÚJSÁG-R 
K
Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

 KÖNYVTÁRA


ISKOLAI KÖNYVTÁR A GYEREKSZOBÁBAN
Tartsatok velem!
Rendszeresen bővülő új  bejegyzésekkel a digitális oktatás időszakában.


IRÁNY AZ ONLINE KÖNYVTÁR!

k
MIT OLVASSAK?
Három naponta megújuló könyvajánló e-könyv eléréssel
k

Eleanor H. Porter: Az élet játéka

Szakemberek szerint a belső mozizás sokat segít átlendülnünk ezeken a nehéz napokon. Porter történetéből pedig megtanulhatjuk, hogy a félig töltött pohár félig tele van!

„Régi sérelmektől megkeményedve és a boldogság gondolatát is elfelejtve éli puritánul egyszerű és hasznos életét Polly kisasszony, a Harrington kastély jómódú úrnője. Napjai átgondolt tevékenységek sorával telnek, magányát csak Nancyvel, a mindenessel és Tommal, az öreg kertésszel osztja meg. Egy júniusi napon azonban megérkezik a kastélyba a kisasszony elárvult unokahúga, Pollyanna, aki jelenlétével felforgatja nemcsak Polly kisasszony, de az egész, szigorú szabályok szerint szervezett kisváros életét is. A Harrington ház úrnője hiába írja elő Pollyannának a hasznos élet szabályait, hiába bünteti meg heveskedéseiért és a szabályok áthágása miatt, a kislány alaptermészetét nem tudja megváltoztatni. Pollyanna ugyanis egy szokatlan – meghalt édesapjától tanult – játékot alkalmaz a nehézségek leküzdésére: megtalálni minden bajban és történésben azt a valamit, aminek örülni lehet. Ez az élet játéka, amely a mindent legyőző szeretetről, az élet feltétlen szeretetéről szól, amelynek játékszabályait valamennyiünknek tanulni és gyakorolni kéne. "

E-könyv: https://kozosgondolatok.files.wordpress.com/2011/10/e-h-porter-az-c3a9let-jc3a1tc3a9ka.pdf

Film: https://www.youtube.com/watch?v=4lxOMHWSJ3c

kk

 

„Mindenkit sajnálok, aki olyan helyre kerül, ahol idegennek és butának érzi magát.

Kedves 12 éves és idősebb Diákok, Szülők, Pedagógusok!

Meglehet, most jól esne kiszakadni a valóságból.

A jelenlegi világtól eltérő társadalmi vízióba hívlak Benneteket!

Az Emlékek őre című mű mondatait tekintve könnyen és gyorsan olvasható, mégis vértezzétek fel magatokat, hiszen „a gyerekeknek, akikre a jövőnket bízzuk” íródott regény valódi remekmű, és aktuális olvasmány.

„Megtagadja a jelent a jövőért” – Most hasonló cipőben járunk. Lemondtunk a régi életünkről a holnapunkért.

Ahány olvasó, annyi regény, ezért a saját véleményemmel nem szeretnék senkit se befolyásolni.

Olvassátok, és tanuljatok Jonastól!

Beszélgessetek egymással az élet nagy kérdéseiről!

Ajánlás:

A 12 éves Jonas olyan világban él, melyben nincs igazságtalanság, éhezés, erőszak, nincsenek kábítószerek, a családok életében is teljes a harmónia. Ezt a tökéletesnek tűnő világot a bölcsek tanácsa vezeti. Ők azok is, akik a tizenkettedik évüket betöltött fiúk és lányok egész életre szóló pályáját kijelölik egy évente megrendezett ceremónián. Történetünk hősét valami egészen egyedi feladatra tartják alkalmasnak. Miközben egy különös öregember felkészíti őt hivatása betöltésére, Jonas előtt feltárul, milyen titkok lapulnak az őt körülvevő világ békéje mögött. A fiú vakmerő tettre szánja el magát…
    

Az ifjúsági regény sajátos hangulata, cselekményének feszültsége a gyermek és felnőtt olvasót egyaránt fogva tartja. 

vissza