•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  ISKOLÁNKRÓL  TANTESTÜLET  HÁZIREND  PEDAGÓGIAI PROGRAM  EMELTSZÍNTŰ TESTNEVELÉS  CSENGETÉSI REND  KÖNYVTÁR  E-KÖNYVTÁR  SULIKVÍZ  E-ISKOLAÚJSÁG-R  ÚJ 
k Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

             4300 Nyírbátor, Zrínyi Ilona u. 48.       
                     
                KAPCSOLAT        

            E-SULIÚJSÁG - MESÉK

               k           k

                          Az őzike és a bocs

                                           / Nagy Viktória 6.d

Hol volt, hol nem volt, egyszer volt egy bocs, úgy hívták, hogy Botka. Nagyon elhagyatott volt. Mendegélt az erdőben, mikor meglátta vadászt, nagyon megijedt. Szaladt, ahogy a lába bírta. Arra járt Ilike az őzike. Megkérdezte tőle, hogy miért szalad Botka.

– Nyomomban a vadász, gyere, szaladj te is!

– Miért kis bocsocska? Nem jön a vadász.

Mire megállt a kismedve. Összeismerkedtek.

Eljött az éjjel és a két állat elindult csillagokat nézni. Felkiált Botka:

– Reggel van. Ilike, kelj fel!

Kimentek a patakhoz, ahol megjelent a vadász. Együtt már nem féltek tőle, meg se látta őket a vadász. Aztán elmentek haza, és ott nagyon sokat nevettek. Mikor már eljött az éj, akkor lepihentek.

És boldogan éltek, míg meg nem haltak.

                              k          k

                            A tanulság

                             / Szilágyi Viktória 6.d

Egyszer volt, hol nem volt egy kislány. Annak a kislánynak volt egy anyukája. Nagyon szegények voltak. A kislányt úgy hívták, hogy Lili. 

Lili nagyon szomorú volt, mert szegények voltak és mindig szégyellte, hogy az anyukája tízóraikor, ebédkor, uzsonnakor hozta neki az ennivalót. A többi gyerek pedig mente a büfébe és vették a drága ételeket, a szegények pedig lehajtott fejjel búslakodva nézték, hogy a többiek mit esznek. A kislány eldöntötte, hogy többé nem fog iskolába járni, hanem dolgozni fog. Már el is ment munkát keresni. De sajnos, nem jól járt, mert még kicsi volt a munkához és sehová se vették fel. De ő akkor is próbálkozott. Amikor az utolsó munkahelyen volt, megkérdezték, hogy hívják az anyukáját, és felhívták. Elmondtak neki mindent!

Az anyukájának az első kérdése az volt:

– Miért voltál álláskeresésen?

Lili azt felelte:

– Anyám, tudod, azért mentem, mert szégyelltem, hogy hoztad mindig az ennivalót.

Az anyuka elszégyellte magát és mostantól megígérte, keres magának egy jó állást. Keresett is. Igaz, hogy nem lettek gazdagok, de több pénzük lett. Lili pedig megfogatta, hogy nem fog többet ilyet tenni, és mostantól jár iskolába, míg végzős nem lesz.

 

                                              k          k

                        A herceg és a boszorkány

                                       / Nagy Viktória 6.d

Volt egyszer egy kedves Péter herceg. Volt neki nagy udvartartása, nagyon udvarias volt vele mindenki. Mégis egy napon a herceg eltűnt. Mindenki rémült volt. Mikor megtudták az emberek, azonnal keresni kezdték az őrséggel.

Aztán Péter a mezőn ballagott, mikor egy patakhoz ért. Ott rálelt egy búslakodó lányra, vagyis Rékára, aki valójában boszorkány volt. Felnézett rá a gyönyörű szemével és így szólt:

– Segíts nekem, eltévedtem az erdőben!

– Gyere, te gyöngyszem! – mondta Péter és megfogta a lány kezét, majd felállította. Segített megtalálni a lánynak a haza utat. A lány behívta a házába és rákérdezett:

– Kedves Péter! Mit kerestél az erdőben?

A másik azt felelte:

– Már nem szeretnék herceg lenni.

Erre Réka megszólalt:

– S ha gonosznak kellene lenned, mint nekem?

Péter megijedt tőle és menekülni akart, de nem tudott. Próbálkozása közben a lány boszorkánnyá változott. Péter legyőzte a félelmét, megragadta a Réka oldalán lógó pálcát és kettétörte. Ekkor megtört az átok, ami a boszorkányon volt, mert hercegnő lett.

Aztán a herceg visszament az országba és örömmel jelentette be, hogy visszatértem, és elmondta, hogy mi történt vele, miért ment el. Újra örömmel akart és lett herceg.

Addig élnek boldogságban, míg meg nem halnak.