•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  ISKOLÁNKRÓL  TANTESTÜLET  HÁZIREND  PEDAGÓGIAI PROGRAM  EMELTSZÍNTŰ TESTNEVELÉS  CSENGETÉSI REND  KÖNYVTÁR  E-KÖNYVTÁR  SULIKVÍZ  E-ISKOLAÚJSÁG-R  ÚJ 
k Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

             4300 Nyírbátor, Zrínyi Ilona u. 48.       
                     
                KAPCSOLAT        
kk

k

k

k

k
k


k

FEL

VISSZA A FŐOLDALRA

Nyelvvizsga a zsebemben… / Kóródiné Tóth Mária

 

Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola 4 nyolcadikos tanulója: Havasi Márton Zsombor, Horánszki Patrik, Kóródi Konrád Ede valamint Lipécz Nelli tett napokban sikeres középfokú szóbeli nyelvvizsgát angol nyelvből.

Általános iskolásként ez igen dicséretes, sőt Horánszki Patrik az írásbeli nyelvvizsgát is megszerezte. Hosszú esztendők munkája érett be, hiszen ezek az eredmények magukért beszélnek. Emellett sok rangos városi, megyei és országos versenyeken is kiváló eredményeket érnek el tanítványaink. Hatékony húzóerői egymásnak mindannyian. A következőben nyelvvizsgás diákokat szólítom meg, hogy példájukat követve bátorságot merítsenek mások is és próbálkozzanak a nyelvvizsga gondolatával. Először is szívből gratulálok ehhez a nagyszerű eredményhez mindannyiótoknak!

Úgy hiszem, ezzel példát mutathattok nemcsak társaitoknak, hanem bármelyik középiskolás diáknak is. Meséljetek nekem arról, milyen út vezetett a nyelvvizsgához!

Kóródiné Tóth Mária: - Szakemberek szerint a korai nyelvtanulás előnye a természetesség. A gyerek úgy tanulja a szavakat, mint ahogy tanulta anyanyelvét kisgyermekkorában, játékosan, hétköznapi szituációkban észrevétlenül.

Ti mit tapasztaltatok visszaemlékezvén a kezdetekre? Nehezetekre esett a szókincsetek bővítése?

Lipécz Nelli: - Ha visszagondolok az első osztályra, eszembe jut, hogy nekem sosem kellett magolnom a szavakat, szívtam magamba a nyelvet. Már akkor is élveztem, hogy nemcsak egy nyelven tudom kifejezni magam. Ez az érzés mára kiteljesedett.

KTM: - Honnan a nyelv iránti szereteted?

Horánszki Patrik: - Már kiskoromban is éreztem az angol nyelv fontosságát, szerettem tanulni és tudtam, hogy a későbbiekben nagy hasznát fogom venni.

KTM: - Milyen segítséget kaptatok?

Kóródi Konrád Ede: - Természetesen a szüleim segítségét, bátorítását. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy édesanyám idegen nyelvtanár, akinek a szakmai segítségére mindig számíthatok, és a legfontosabb angoltanárink Szabó Jánosné (Olgi néni), Bara Györgyné (Zsuzsa néni), illetve Laura Blake angol lektortanárunk, akiktől a legtöbbet tanulhatunk, ők azok, akiknek a legnagyobb köszönettel tartozunk.

KTM: - A nyelvtudásotok nemcsak a sikeres nyelvvizsgában mutatkozik meg, hanem rendszeresen vesztek részt különböző szintű angol tanulmányi versenyeken is, nemde?

Havasi Márton Zsombor: - Ez valóban így van, rengeteg versenyen vettem részt. Nem feltétlenül a helyezés számított, gyakorolhattam, és persze nagyon élveztem a megmérettetéseket. Hozzáteszem, számos versenyen értem el dobogós helyezéseket.

KTM: - Milyen céljaitok vannak az angol nyelvvel?

Kóródi Konrád Ede: - Szeretném továbbfejleszteni nyelvtudásomat, esetleg külföldön tanulni, de a következő lépcső a felsőfokú nyelvvizsga letétele.

KTM: - Kívánok Nektek további sikereket, eredményeket, a céljaitok megvalósításában.

Úgy gondolom, hogy a kéttannyelvű osztályokban végzett munka eredményességét tanulóink sikereiben mérhetjük, így rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy évről évre egyre több sikerről számolhatunk be.

 

„VERSENYDÖMPING” – Újabb sikereink a kéttannyelvűben / Kóródiné Tóth Mária

 

Mint mindenki számára ismeretes, a Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola lelkes diákjai szívesen mérettetik meg tudásukat a különféle tanulmányi versenyeken, érnek el azokon kiváló, dobogós helyezéseket. A napfényes időjárás még inkább kedvre csalogatja a tanulóifjúságot, hogy iskolán kívül is számot adjanak tudásukról, így a Báthory Anna Református Általános Iskola BÁTHORY-s napok keretében megrendezett tanulmányi versenyein diákjaink nagyon sikeresen szerepeltek. Az alsó tagozatosok matematika versenyén a 2. évfolyamon II. helyezést ért el Gál Krisztián tanítványunk, felkészítő tanítója Meczner Béláné. A 3. osztályosok versenyében Kóródi Kornél Ede az I. helyen végzett, Szakács Botond a II. helyezést érte el, akiket Csonka Gáborné tanító néni készített fel.

A 4. évfolyamon a legjobbnak bizonyult, ezzel a versenyt megnyerte Tóth Tamás tanítványunk, felkészítő tanítója Szedlárné Szabó Judit.

A szövegértési versenynek minden évben résztvevői vagyunk. Az idén is kiváló eredményeket értünk el.

5. évfolyam –           2. hely     Farkas Bence

6. évfolyam –           1. hely     Balaton Bianka

7. évfolyam –           1 hely      Lámfalussy Zsófia

                                 2. hely     Ricsei Réka

8. évfolyam              1. hely     Schlosser Zalán

A tanítványokat a felkészülésben segítette Kóródiné Tóth Mária tanárnő.

 

Az 5. évfolyam természetismereti versenyében

II. helyezett Lukács Míra

III. helyezett Márta Luca

A 7. évfolyam földrajz versenyében

I. helyezett: Balogh Ábel

II. helyezett: Váradi Klaudia, akiknek felkészítő pedagógusa Nagyné Bagaméri Éva tanárnő.

 

Borsos Petra 2. a osztályos tanulónk a Báthory Anna Református Általános Iskola Mesemondó versenyén 1. helyezést ért el. Felkészítő tanító néni: Fekete Erika

A „Kitárul a világ” megyei angol versenyen a kéttannyelvű diákok között tanulóink ismét az élen végeztek, kimagasló eredményekkel tértek haza.

4. évfolyam körében 3. helyezést ért el Lehoczky Lili, akinek felkészítő pedagógusa Takács Adrienn tanító néni.

5. évfolyam    2. hely:      Lukács Míra

                        3. hely:      Gulyás Luca

7. évfolyam    2. hely:      Szabó Réka

                        3. hely:      Török Lilla

                                           Maczucza Anna

8. évfolyam:   1. hely:      Havasi Márton Zsombor

                        2. hely:      Kóródi Konrád Ede

A felsős diákok mögött Szabó Jánosné és Abroncsos Judit angoltanárok állnak.

A Szent Imre Katolikus Gimnázium által megrendezett „Milliók közt az egyetlen egy” tehetségnapon diákjaink különböző versenykategóriákban indultak, és nagyszerű eredményeket értek el, ezzel öregbítve iskolánk hírnevét.

A „NYELV-ÉSZ” anyanyelvi versenyen a 7. évfolyam legtehetségesebb tanulója, az aranyérem boldog tulajdonosa Enyedi Fanni. A 8. évfolyamon 2. helyen Biró Csenge végzett, akiket Kóródiné Tóth Mária magyartanár készített fel a megyei döntőre.

A Scrabble angol nyelvi megyei csapatversenyen a 8. évfolyamos csapat 2. helyezést ért el. A csapat tagjai: Kóródi Konrád Ede, Szemán Máté, Zsigó Bálint László. Felkészítő tanárjuk Szabó Jánosné tanárnő.

A „Számvadász” matematika versenyen a 6. évfolyamosok versenyében III. helyezést Farkas Balázs érte el, akinek felkészítő pedagógusa Vida Ferenc.

A Zrínyi Ilona Matematika Verseny megyei fordulóján 6. évfolyamon Hermanovszky Márk 6. helyezést ért el, felkészítő tanára Vida Ferenc.

7. évfolyamon Kiss Boglárka a dobogó 3. fokára állhatott, akit Kovácsné Molnár Nóra készített fel.

A Bem József Általános Iskola által szervezett megyei „BIG BEM” versenyen iskolánk 7. osztályos csapata a 7. helyen végzett az induló 52 csapatból. A verseny három fordulóból állt, amelyet egy prezentáció, valamint egy kvíz zárt.

A csapat tagjai:

Birta Boglárka

Kerezsi Csenge

Kiss Boglárka

A diákokat a versenyre Szabó Jánosné tanárnő készítette fel.

Télbúcsúztató, tavaszváró vidám délutánt tartottunk február közepén iskolánkban. Heteken át szorgos munkával készültek az alsósok erre a napra. Mókás jelmezekbe öltöztünk: volt itt kéményseprő, törpike, Pinokkió, focista, pompomlány, cowboy, és még sokan mások. Időutazással, egy fergeteges „retro” bulival mentünk vissza a 80-as évekbe. Aki ott volt, remekül érezte magát, aki nem volt, jövőre ellátogathat hozzánk!

Szeretettel köszönjük a felkészítő tanárainknak alapos és lelkes munkáját, valamint szívből gratulálunk tanítványainknak az elért eredményekhez. Kiváló példát mutattok a társaitoknak. Büszkék vagyunk rátok!

TOVÁBBI HÍREK

Intézményünkben került megrendezésre a VII. OVIOLIMPIA a nyírbátori óvónők közös szervezésében – 2018. 03.22.

Az 5. c osztály a Víz világnapja alkalmából ellátogatott a nyírbátori Vízműtelepre. Felejthetetlen és értékes perceket töltöttünk ott, ismereteinket bővítettük.Köszönjük Gállné Gáspár Gabriellának a szíves fogadtatást!

TÖLGYES DOROTTYA asztaliteniszezőre lehet szavazni a DIGI Sport "A nap hőse" játékában.