•Viszontlátásra! ...... Viszontlátásra! ....... Viszontlátásra! •
logo

NYÍRBÁTORI MAGYAR-ANGOL KÉTTANNYELVŰ 

ÁLTALÁNOS ISKOLA, 

ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

                                                                  4300 Nyírbátor Zrínyi I. u. 48.                                                           
..
Nyítólap Iskolánkról Diákok Művészeti
 Iskola
Emelt szintű
testnevelés
Házirend
Tantestület Archívum
Pedagógiai
program
Kapcsolat
Logikuckó Versenyek Eredményeink Tanévrendje Galéria Könyvtár Iskolaújság
Alapítvány Pályázatok Archívum
k
k
k
k
k
k
k
k

 „Szabadság, szerelem” című előadásukkal színpadon a „Kéttannyelvű” iskola tanulói

Megtiszteltetés volt számunkra, hogy intézményünket, a Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskolát kérték fel az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára rendezett városi ünnepi műsor összeállítására, bemutatására. A résztvevő gyerekekkel együtt, mi pedagógusok is komoly kihívásként tekintettünk az előttünk álló feladatra.

Az ünnepi műsor összeállítását követően, felső évfolyamos tanulóinkkal izgatottan, ugyanakkor nagyon lelkesen kezdtünk el készülődni még február elején. Egy hónapon keresztül hetente 3-4 alkalommal próbáltunk, eleinte még iskolánk falai között. Munkánkat nehezítette, hogy külön készítettük a gyerekeket a prózai, az énekes és a mozgásos jelenetekre.  Az utóbbi két hét alatt lehetőségünk nyílt arra, hogy az ünnepi műsor színhelyén a Kulturális Központ színháztermében gyakorolhassunk. Tanulóink ezeket a próbákat igazán kedvelték, mert ha rövid időre is, de végre valódi színpadon kis „színészpalántaként” is kipróbálhatták magukat.

Egy ünnepi műsor hosszú folyamat eredményeként jön létre. A résztvevő gyerekeknek nagyon sok terhelést jelent, hisz délelőtt a tanítási órákon, délután pedig a próbákon kell helytállniuk. Mindez nem tántorította el őket attól, hogy vállalják a feladatot. Fáradságos munka, de végül megtérül a befektetett energia, mert az együtt eltöltött hetek alatt sokat tanulhattak. A próbákon gyakran beszélgettünk napjainkban is fontos jelentéssel bíró emberi érzésekről, értékekről, mint például bátorság, hazaszeretet, szabadságvágy, kitartás, önfeláldozás. A hosszas munka során megismerték és megtanulták tisztelni történelmi múltunkat. Egy kicsit komolyabb, érettebb fiatalok váltak belőlük. Ahogy az elmúlt évek tapasztalatai is mutatják, ezeknek a próbáknak a közösségformáló szerepe is jelentős.

2017. március 14-én először iskolánk tanulóinak adtuk elő „Szabadság, szerelem” című előadásunkat, mely nagy tetszést aratott. Szerettünk volna egy kerek - a szabadságharc viharos időszakában zajló - történetet elmesélni mindazoknak, akik megtiszteltek bennünket jelenlétükkel, és ellátogattak március 15-én a Kulturális Központba, a városi ünnepi megemlékezésre. Bízunk benne, hogy a kedves közönségnek elnyerte tetszését előadásunk, és élményekkel gazdagodva térhettek haza, méltó módon emlékezve az 1848-49-es eseményekre, valamint kiemelkedő történelmi alakjainkra.

Szeretném megköszönni Kóródiné Tóth Mária tanárnő közreműködését, aki munkájával hozzájárult a darab sikeres színpadra állításához. Hálásak vagyunk a zenei anyag összeállításában nyújtott segítségéért Nagy Attila szülőnek, valamint a Kulturális Központ valamennyi munkatársának, akik tevékenyen részt vállaltak a városi rendezvény lebonyolításában. Végül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni a gyerekek munkáját, szüleik támogatását és türelmét! KÉPEK

                                                                              Nagyné Lőrincz Lilla

                                                               a március 15-i ünnepi műsor szerkesztője

                                                         vissza fel

                                                  vissza a nyitólapra

 

k
k
k
k
k
k
k