•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  TANTESTÜLET  HÁZIREND  PEDAGÓGIAI PROGRAM  EMELTSZÍNTŰ TESTNEVELÉS  CSENGETÉSI REND  KÖNYVTÁR  E-KÖNYVTÁR    E-ISKOLAÚJSÁG-R 
k Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

             4300 Nyírbátor, Zrínyi Ilona u. 48.       
                     
                KAPCSOLAT        

„Kéttannyelvűsök” a Budapesti Operettszínházban

2020. február 13-án, csütörtökön, a Lázár Ervin Programnak köszönhetően különleges rendezvényen vehettek részt a Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola nyolcadik évfolyamos tanulói. 49 diák 6 pedagógus kíséretében Budapestre utazott, hogy a fővárosi Operettszínházban megtekintse az „István, a király” című rockoperát.

A reggeli órákban nagy várakozással és lelkesedéssel szálltunk fel a buszra. Néhány órás utazást követően megérkeztünk az autópálya mellett működő Hatvanas Fogadóba, ahol igazán bőséges és ízletes ebéddel vártak bennünket, amit a gyerekek jó étvággyal fogyasztottak el. Következő állomásunk már Budapest volt. Az előadás előtt lehetőségünk volt egy kis városnézésre is, így kihasználtuk az alkalmat, a szép időt, és néhány nevezetességet meglátogattunk. Korzóztunk a Duna-parton, közben gyönyörködhettünk Budapest fenséges és látványos építészeti alkotásaiban (Operaház, Bazilika, Magyar Tudományos Akadémia). Felemelő pillanat volt, amikor a Lánchídról fényképeket készíthettek a gyerekek a Dunáról, Buda és Pest legimpozánsabb épületeiről.

Az előadás 15 órától kezdődött, fél órával előtte már el kellett foglalni helyünket a nézőtéren. Nagy érdeklődéssel és izgalommal vártuk a darabot. Az Operettszínház épülete lenyűgözött mindannyiunkat. Büszkék lehetünk tanítványainkra, akik figyelmesen hallgatták végig a rockoperát, végül nagy tapssal jutalmazták a színészeket és fejezték ki tetszésüket.

A kísérő pedagógusok (Barna István Zoltánné, Horváth Edit, Koós Gábor, Kovácsné Molnár Nóra, Nagyné Lőrincz Lilla, Rácz Beáta) és iskolánk nyolcadik évfolyamos tanulói élményekkel gazdagon tértek haza a budapesti kirándulásról. Reméljük, lesz még alkalmunk - akár a Lázár Ervin Program keretében is – hasonlóan színvonalas és igényes rendezvényen részt venni. 

 Nagyné Lőrincz Lilla

 kísérő pedagógus

k

kk
kk
kk
kk
kk