•Viszontlátásra! ...... Viszontlátásra! ....... Viszontlátásra! •
logo

NYÍRBÁTORI MAGYAR-ANGOL KÉTTANNYELVŰ 

ÁLTALÁNOS ISKOLA

                                                                  4300 Nyírbátor Zrínyi I. u. 48.                                                           
..
Nyítólap Iskolánkról Diákok Emelt szintű
testnevelés
Házirend
Tantestület Archívum
Pedagógiai
program
Kapcsolat
Logikuckó Versenyek Eredményeink Galéria Könyvtár Iskolaújság
Alapítvány Pályázatok Archívum

kép

képképképképképképkép
kép

2016

                kép                                      kép      

 

A Magyar-angol Kéttannyelvű Általános Iskola angolos osztályainak tanulói nagyszabású Halloween partin vettek részt 2016. október 28-án.

Iskolánk fontosnak tartja a hagyományok ápolását, emellett profiljából adódóan átveszi a célnyelvi, angol nyelvű országok kultúrájának az elemeit, szokásait, hagyományait. Minden évben megrendezésre kerül ez a parti a gyerekek örömére.

A parti alaphangulatát a jelmezes felvonulás adta meg-különösen az Amerikai Egyesült Államokban népszerű, hogy a gyerekek maszkokban járnak házról házra kiabálva azt, hogy „Trick or Treat” (Cukrot vagy csalok”- az iskolát ellepték a szörnyek, a boszorkányok és a kísértetek. Ezután a gyerekek csoportba rendeződtek és megkezdődött a mókás vetélkedő. A versenyfeladatokban a gyerekek szívesen vettek részt, bátran utaztak seprűn, tököt gurítottak vagy éppen fánkot ettek kéz segítsége nélkül. Nagy kitartással oldották meg az angol gyerekek kedvenc feladatát az „apple bobbing” versenyszámot, amely során almákat kellett kihalászniuk kéz nélkül egy vízzel teli tálból. Az angol nyelvű feladatlap és a puzzle megoldása után következett a táncos mulatság; aki ügyes volt még cukorkákat is gyűjthetett. A parti végén az eredményhirdetés során minden csapat oklevelet kapott a részvételért, a nyertes csapatok pedig értékes jutalmakkal lettek gazdagabbak.

kép


Halloween parti a Magyar-Angol Kéttannyelvűben

 

Izgalmasan teltek az októberi napok a Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Iskolában az 5. a osztály számára. Miközben lelkesen készülődtek az iskolai októberi 23-i ünnepségre, ezzel párhuzamosan folytak az előkészületek a kéttannyelvű osztályok számára megrendezésre kerülő Halloween - napi partira.

Az 5. a osztály így emlékszik az eseményekre.

Több éve hagyomány már intézményünkben a Halloween - napi parti megrendezése. Ilyenkor az angolos osztályok heteken keresztül nagy örömmel és színes gyermeki fantáziával dekorálják tantermüket és az intézmény folyosóit. Mi is osztályfőnökünkkel együtt készülődtünk. A jeles naphoz méltóan az idén is boszorkányok, pókok, denevérek és a számukra otthont adó rémisztő kastélyok lepték el a tantermek falait. Kétségtelenül e jeles esemény legismertebb jelképe a faragott töklámpás. Szüleink nagy buzgalommal vették ki részüket a töklámpások elkészítéséből.

Elkövetkezett a várva várt nap, október 28. péntek. A 2016/2017-es tanév az első olyan év, amikor már nyolc évfolyam tanulói vehettek részt ezen a látványos rendezvényen. Délután 14 órakor színes felvonulással vette kezdetét a parti, ahol alsós és felsős diák együtt szórakoztatta a közönséget. Az érdeklődő szülők örömmel tekintették meg a bohókás kavalkádot, ahol láthattak szellemeket, fekete macskákat, denevéreket, boszorkányokat. Nemcsak a diákok, de a tanító nénik és tanár nénik is jelmezbe bújtak. A kis alsósok a sportcsarnokban maradva ügyességi játékokkal mérték össze erejüket. A felső évfolyamosok két csoportra bontva, (5-6. és 7-8. évfolyam) játékos vetélkedőn vettek részt. Az angol szakos tanár nénik fantáziát nem kímélve állították össze a vidám feladatokat. Mi ötödikesek és a hatodik évfolyamosok négy csoportban vetélkedünk egymással. Izgatottan vártuk a feladatokat, hisz felsősként még csak most vettünk részt első alkalommal ezen a rendezvényen. Néha a szellemi tudásra, néha az ügyességre volt szükség a feladatok végrehajtásához. Persze az angol tudásunknak vettük leginkább hasznát. A játék során sokat szurkoltunk egymásnak és közben nagyokat nevettünk. A vetélkedő délután négy óráig tartott, majd az eredményhirdetést követően minden felsős osztály a saját termében folytatta tovább a bulizást. A szüleink finom süteményekkel készültek. Magunknak gondoskodtunk zenéről, így táncoltunk is. A szellemesre dekorált termekben jó hangulatban telt el a délután hátralévő része.

Reméljük, minden osztály ilyen jól érezte magát és bízunk benne, hogy a hagyományt tovább folytatva a következő tanévben is rendezhetünk Halloween partit.

 

                                    az 5. a osztály tanulói és osztályfőnökük

 


kép


vissza

képképképképképképkép


kép


kép