•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  
k

       

Erzsébet-tábor – 2022. június 20-24.

k

Alighogy kicsengettek a tanév utolsó órájáról, a mi iskolánkat ismét gyerekzsivaj töltötte be a június 20-án kezdődő ötnapos Erzsébet napközis tábor részvevőinek köszönhetően. A folyósókat és az udvarokat ellepték a „pici zöld manók”. Az alsó osztályos táborozók – közel százhúsz fő - zöldszínű egyen pólót kapott, ami erősítette a csoportkohéziót, a tudatot, hogy együvé tartoznak, senki sem lóg ki, vagy kap kevesebbet, se többet. Ami közös ajándék volt számukra, az a sok-sok élmény.

Mind az öt nap különlegességet tartogatott amellett, hogy a táboroztató pedagógusok építő, nevelő feladatokat is belecsentek a tábori örömökbe. Segítettek a gyerekeknek elmerülni önmaguk megismerésében. Játékokkal, kézművesfoglalkozásokkal támogatták a művészeti nevelést. Mozgással és salátakészítéssel népszerűsítették az egyészséges táplálkozást és életmódot. Törekedtek a környezettudatos életmódra nevelésre is. Hangsúlyt fektettek a tiszta környezet fontosságára, a szelektív hulladékgyűjtésre, és a hulladékok újrahasznosítására.

Hétfőn íjászok érkeztek hozzánk. Íjászbemutatójukat követően lehetőséget biztosítottak az érdeklődőknek és bátraknak az íjászkodásra.

A csapatok fagylalttal koronázták meg a tábor első és harmadik napját, vagy ahogyan a Boldogságórákon és az EKOP foglalkozáson fogalmazták meg a diákok: a boldogság ízével.

Kedden forgószínpad szerűen trambulin és ugrálóvár várta a táborozókat, amit sorversenyek színesítettek.

Szerdán fenntarthatóságról szóló előadáson vettek részt, majd hasznos tárgyakat készítettek hulladékokból.

Csütörtökön és pénteken még szélesebbé vált a gyerekek mosolya a szabadtéri játékok, a gyöngyfűzés, origami, arcfestés, testfestés és csillámtetoválás alatt, de még ezektől is nagyobb hatással bírt a kirándulás a Bátorligeti Ősláp és Tanösvényre, amit idegenvezető segítségével jártak be és tekintettek meg a táborozók.

Végül élményfestmény alkotással zárták az ötnapos tábort, és csillogó szemekkel vitték magukkal a megélt szép pillanatokat a megérdemelt nyári szünetre.

 k
k
k k
k k
e k
VISSZA