•Viszontlátásra! ...... Viszontlátásra! ....... Viszontlátásra! •
logo

NYÍRBÁTORI MAGYAR-ANGOL KÉTTANNYELVŰ 

ÁLTALÁNOS ISKOLA

                                                                  4300 Nyírbátor Zrínyi I. u. 48.                                                           
..
Nyítólap Iskolánkról Diákok Emelt szintű
testnevelés
Házirend
Tantestület Archívum
Pedagógiai
program
Kapcsolat
Logikuckó Versenyek Eredményeink Galéria Könyvtár Iskolaújság
Alapítvány Pályázatok Archívum
kép

kép

kép

kép

kép

kép

Egészségnap a

Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű

Általános  Iskolában

2016. október 27.

 

Nemcsak a bennünket körülvevő környezetünk, hanem intézményünk számára is egyre fontosabbá válik az egészség tudatos életmód, ezért a tavaly szervezett felső tagozatos egészségnap után úgy gondoltuk, hogy már a legkisebb gyerekek is jó, ha tudják, hogy mit kell tenniük, hogy ne legyenek betegek, fáradékonyak, örömmel mozogjanak, és jól érezzék magukat a bőrükben.

     A programok összeállítása során szerettük volna, hogy ezt a napot igazán vidáman tölthessük el velük, ezért színes, játékos feladatokat szerveztünk, ahol a testüket és az agyukat is megmozgattuk.

    Előzetes feladatként minden alsós osztály kitöltött egy játékos totót, ahol az életkori sajátosságokat figyelembe véve a kirakós játéktól kezdve a rajzos feladatokon keresztül még szakácskönyvet is készíthettek a gyerekek. A totó mellett színes figyelemfelkeltő plakátok és rajzok is születtek, amelyeket az iskolánk aulájában kiállítottunk. A kicsik örömmel nézegették egymás ötletes alkotásait.

    Már alig vártuk, hogy a délutáni programok során megmutathassuk, hogy mennyire szeretünk mozogni, sportolni! Lakatos Andrea jóga, Pilates és aerobikoktató jókedvű, zenés bemelegítése után mindenki évfolyamonként megmutathatta, hogy „meddig bírja” hajtani az ugráló kötelet vagy pörgetni a hullahopp karikát! Az egyéni verseny után egészséges, de finom ételeket és italokat kóstolhattunk meg. Végül következett a várva várt sorverseny, ahol a vegyesen összeállított csapatokban, a sok vicces feladat során mi pedagógusok azt is megmutattuk, hogyan egyensúlyozunk almával a fejünkön vagy milyen gyorsan tereljük a ping-ponglabdát a fogkefével. A gyerekek lelkesen bíztattak bennünket és buzdították az ügyes csapatokat, a pedagógusok pedig segítettek az elsősöknek a feladatok végzése során.

     Reméljük, hogy ez a rendezvényünk olyan hagyománnyá válik, amelyen mi és a legkisebb gyerekek is jól érezhetjük magunkat és jókedvvel ismerkedhetünk meg életünk legnagyobb kincsével: az egészségünkkel. 

kép

kép

kép

kép

kép

kép