•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  
k

       

Becsengettek

 

Zökkenőmentes tanévkezdés a Kéttannyelvűben

 

 

Újra gyermekzsivaj varázsolta élővé az iskolát. Nagy örömünkre ismét jelenléti formában tarthattuk meg a tanévnyitót. Bízunk benne, hogy vírusjárványtól mentes, nyugodt tanévnek nézünk elébe. Az induláshoz minden feltétel adott mind személyi, mind tárgyi feltételek tekintetében. Tovább korszerűsített, megújult tantermekben kezdhetik tanulóink az oktatást.

Első nap az iskolában:

Ez a nap a legkülönlegesebb az elsőseink számára volt. Ők először vették hátukra az első iskolatáskájukat, és izgatottan léptek be szüleik kíséretével az intézménybe. Nagy volt a nyüzsgés kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Minden gyerek tekintete kutatva kereste osztályfőnökét, akik összefogták csoportjukat, elfoglalták helyüket. Az ünnepi alkalomhoz illően rövid, de élményszerű, tartalmas  műsorral indítottuk a tanévet.

Iskolánkban a korábbi évekhez hasonlóan szintén 3 első osztályt indítottunk.

Az 1. a osztály Fülepné Baracsi Tünde osztályfőnök vezetésével kéttannyelvű képzésben részesül, ahol lektor tanár is segít felkészíteni   a diákokat az általános iskolai tanulmányaik utolsó éveiben  megszerezhető középfokú  nyelvvizsgára.

Az 1. b osztály osztályfőnöke Vargáné Csonka Dóra tanító néni.  Az osztályban a mindennapos testnevelésórák keretén belül, heti két alkalommal, Puskás Ádám a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola táncos és próbavezető, egyetemi végzettségű pedagógusa látja el a feladatot. Intézményünk feladatellátási helye a fent nevezett művészeti iskolának.

Az 1. c osztály osztályfőnöke Matolcsi Katalin tanító néni. Az osztály heti két testnevelésóráján, Böszörményi Ildikó képzett lovaskultúra oktató és Jacsó Ilona illetve Királycsik Petra lovas edzők segítségével a lovaglás jótékony hatásait alkalmazva, lovaskultúra oktatásban részesítik a tanítványainkat. Az oktatás minden péntek délelőtt, testnevelésórák keretében valósul meg. A lovardában történő kiszállítás is szervezetten az önkormányzat által biztosított autóbusszal történik.

Mindkét oktatási forma térítésmentes. Mindezért köszönetünket szeretnénk kifejezni a Mátészalkai Tankerületnek és Nyírbátor Város Önkormányzatának.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                Intézményvezetés

k
k
k