•Viszontlátásra! ...... Viszontlátásra! ....... Viszontlátásra! •
logo

NYÍRBÁTORI MAGYAR-ANGOL KÉTTANNYELVŰ 

ÁLTALÁNOS ISKOLA

                                                                  4300 Nyírbátor Zrínyi I. u. 48.                                                           
..
Nyítólap Iskolánkról Diákok Emelt szintű
testnevelés
Házirend
Tantestület Archívum
Pedagógiai
program
Kapcsolat
Logikuckó Versenyek Eredményeink Galéria Könyvtár Iskolaújság
Alapítvány Pályázatok Archívum
kép
kép
képképMegmérettettem…

Újabb nyelvvizsga a Kéttannyelvűben

 

Nagy Péter Attila 8. a kéttannyelvű osztályos tanulónk alighogy nyolcadikba lépett, máris óriási sikert könyvelhet el magának, zsebelheti be a jól megérdemelt gratulációkat, miszerint angol nyelvből sikeres középfokú szóbeli nyelvvizsgát tett. Külön tiszteletre és elismerésre méltó, hogy mindössze tizennégy évesen az összteljesítménye közel 90 %, ebből a magnóhallgatás, amely szóbeli nyelvvizsgák egyik részfeladatát képezi 95%-os (20 pontból 19 pont) lett.

Elsőként szívből gratulálok ehhez a nagyszerű eredményhez! Úgy gondolom, ezzel példát mutathatsz nemcsak a mi iskolánk tanulóinak, hanem a középiskolás diákoknak is. Eljutni egy nyelvvizsgáig hosszú évek áldozatos munkája. Mesélj arról, hogyan jutottál el eddig, miszerint ilyen fiatalon megmérettesd magad!

Intézményünkben 2009 szeptemberében indult el az első magyar-angol kéttannyelvű osztály, amelynek tanulója lettem. Osztályom a kezdetektől fogva több tantárgyat is angol nyelven tanult. Ez eleinte még sok nehézséget okozott, de lassan megszoktuk. Ennek köszönhetően sokat bővült szókincsünk. Számos angol nyelvi versenyen elindultam és eredményesen szerepeltem. Volt olyan verseny, amely megkívánta, hogy angol nyelvi könyveket magyar nyelvre fordítsak le. Sokat hallgattam angol nyelvű dalokat és néztem angol nyelvű filmeket. Valójában ötödik osztályban gondoltam először komolyan arra, hogy nyelvvizsgát szeretnék tenni még általános iskolai éveim alatt. Ezért a tanítási órákon kívül otthon is nagyon sokat foglalkoztam nyelvtudásom fejlesztésével. Példaként lebegett szemem előtt az a négy nyolcadikos tanuló, akik közül az elmúlt tanév végén hárman angol nyelvből és egy pedig német nyelvből középfokú szóbeli nyelvvizsgát szerzett.

Honnan az angol nyelv iránti szereteted, alázatod?

Már első osztályban nagyon megszerettem az angol nyelvet. Tanár nénim Szabó Jánosné, érdekes, játékos feladatokkal ismertette meg velünk ezt az idegen nyelvet. Bár még csak alsósok voltunk, mégis elvárta tőlünk Olgi néni, hogy komolyan vegyük a tantárgy tanulását. Ezért most köszönetet szeretnék mondani. Az elmúlt évek alatt megtanultam, hogy csak kitartó, szorgalmas munkával lehet eredményeket elérni. Erre bíztatnám a többi "kéttannyelvűs" osztályba járó diákot is.

Milyen segítséget kaptál?

Természetesen minden tanítóm és tanárom sok segítséget nyújtott, amikor plusz feladatokkal bízott meg, melyeket szívesen vállaltam el. Az angol nyelvi lektorokkal mindig bátran kommunikáltam, ezzel sok tapasztalatot szerezve, gátlásaimat leküzdve, egyszerűen szívesen beszélgettem angolul. Édesapám a kezdetektől támogatta tanulmányaimat és sokat segített a nyelvtanulásban. Szüleim mindig kiemelték a nyelvtudás fontosságát napjainkban.

Tudtad-e kamatoztatni az angol nyelvtudásodat, gondolok itt külföldi utazásokra?

Intézményünk egy törökországi iskolával cserediák programot épített ki, melynek keretében többen elutazhattunk Törökországba. Itt volt igazán lehetőségünk kibontakoztatni tudásunkat, mivel egy hétig csak angolul tudtunk kommunikálni. Hetedikes voltam, amikor fogadhattuk a török gyerekeket városunkban, így ekkor is sok tapasztalatot szereztem. Családommal is többször jártam külföldön, ahol mindig szívesen beszélgettem angolul.

Milyen céljaid vannak a közeli és távoli jövőben?

Még most nyolcadikosként tavasszal szeretném megszerezni a középfokú írásbeli nyelvvizsgát, majd középiskolai éveim alatt le szeretném tenni a felsőfokú komplex nyelvvizsgát angol nyelvből. Célom még egy másik idegen nyelvből komplex középfokú nyelvvizsga megszerzése. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy olyan egyetemre jelentkezzek majd, amely az angol nyelvre épít.

Még egyszer szívből gratulálok és a terveid megvalósításához sok sikert kívánok!

 

                               Kóródiné Tóth Mária és Nagy Péter Attila


kép
kép

kép