•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  
k

       

Kéttannyelvűs sikerek a „Petőfi-évben”

Az Országgyűlés a 2022-2023-as évet Petőfi Sándor-emlékévvé nyilvánította a költő születésének kétszázadik évfordulója alkalmából. Mindemellett 2023. január 22-én volt 200 éve, hogy Kölcsey Ferenc lejegyezte a Himnuszt. 1989 óta e napon ünnepeljük a magyar kultúra napját.

 Ezen ünnepi alkalmakból számos versenyt rendeztek az ország különböző területén. A Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola tanulói az idén is több versenyen mérettették meg magukat, s értek el szebbnél szebb eredményt.

Versenyek, melyeken eredményesen szerepeltek iskolánk tanulói:

Makovecz Imre Általános Iskola által Petőfi-napok szónoklatverseny:

Csapó Miklós I. hely

 Fentor Vivien III. hely

A Makovecz Imre Általános Iskola által Petőfi-napok helyesíró verseny:

Csapó Hunor II. hely

A ,,Regösök húrján..." Országos Vers- és Prózamondó Találkozó elődöntője: Csapó Miklós arany minősítés, továbbjutott az országos döntőbe, Budapestre.

XI. Fedorka – SoseVolt VersNap 2023. Szekszárd, országos döntő: Csapó Miklós ezüst minősítés

Petőfi Győrben programsorozat - Hangzó Petőfi vers- és prózamondó verseny: Csapó Miklós az elődöntőn sikeresen szerepelt, továbbjutott az országos döntőbe, Győrbe.

Ezen eredmények között a legkiemelkedőbb, hogy három országos döntőbe is továbbjutott Csapó Miklós, 5.a osztályos tanulónk.

Az első ilyen megmérettetésen 2023. április 29-én Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központ és Művészetek Házában vett részt, a XI. Fedorka SoseVolt VersNapon. A Csizmazia Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete évente folyamatosan meghirdeti határokon átívelő versmondó versenyét. A zsűri tagjai neves színészek, rendezők s a Magyar Versmondók Egyesület tagjai.

Diákunk is részt vett ezen a nagyon magas színvonalú rendezvényen. 297 nevező közül bejutott a döntő legjobb 89 versenyzője közé, saját korcsoportjában 26 versmondó között sikeresen teljesített, és ezüst minősítésben részesült. Az őt zsűriző egyik személy Rékasi Károly színművész, melyre még külön büszkék vagyunk!

Büszkék vagyunk tanítványainkra, kívánunk nekik további sikereket, eredményeket!

 

 

  Csapóné Gyetván Andrea

  intézményvezető-helyettes

k
k
l