•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  
k

       

Őszi hagyományápolásra invitáló a  Kéttannyelvűben

 

 

2022. szeptember 30-án a Nyírbátori Magyar- Angol Kéttannyelvű intézmény diákjai és pedagógusai is lelkes készülődést megelőzve vettek részt a Nyírbátor városában 31. alkalommal megrendezésre kerülő Szüreti felvonuláson.

A meghirdetett színvonalas rendezvényre iskolánk alsó és felső tagozatos növendékei is beneveztek. Kis csapatunkat a táncos népviseletbe öltözött  gyerekek vezették fel a Kulturális Központ elé, ahol az ez alkalomra összeállt zsűri értékelte a rendezvényen megjelenteket.

Tanítványaink az ötletgazda pedagógusok irányításával szebbnél szebb fejdíszeket, jelmezeket öltöttek magukra, melyek az ősz színeiben pompáztak.

Táncos produkció helyett gyermekeink vidám énekszóval, a szüret hangulatát felidéző népdalokkal próbálták a zsűrit megnyerni.

Intézményünk alsós tanulói harmadik, felsős növendékei második helyezést értek el.

A hagyományőrzést nem zártuk le a városi felvonulással. A 2022/23. tanév éves munkatervében is megfogalmaztuk, hogy intézményen belül is tervezzük a szüret és a szüretet kísérő néphagyomány ápolását.

 2022. október 27-én 13 órától a szüret vidám hangulatát szeretnénk megosztani városunk óvodás korú gyermekeivel, akiket ezúton is meghívunk, és szeretettel várunk. Programunkról pontos tájékoztatást a városi televízió képújság felületén, és az óvodákban az elkövetkezendőkben elhelyezett plakátokon szerezhetnek az érdeklődők.

Rendezvényünkre szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne részt venni az intézményünk által megtervezett vidám, tréfás programon, melyen a szürethez kapcsolódó néphagyományokat elevenítjük fel.

 

 

 

Szencziné Donka Zsuzsanna

  intézményvezető-helyettes

k
VISSZA