•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  
k

       

Aktualitások a kéttannyelvűből

 

Eljött a tavasz, várjuk a jó időt.  Iskolánkban most sem állt le a munka, színes programok teszik izgalmassá a gyerekek életét. A tanulás mellett az ügyesebb, aktívabb tanulók tanulmányi versenyeken is összemérhették tudásukat a többi neves iskolával. Büszkék lehetünk arra, hogy szép eredményekkel gazdagodtunk.

 

Diákolimpia-lány kézilabda negyedik korcsoport

Az iskolai csapat nagy része már harmadik osztály óta együtt kézilabdázik, így nagy örömmel fogadták a lányok, hogy két év után ismét megrendezésre kerül a lány kézilabda a diákolimpián. Létszámhiány miatt besegített két olyan játékos is, akik nem kéziznek, de van érzékük hozzá. A csapat tagjai: Bakó Hanna Panna, Baracsi Gréta, Birta Luca, Kiss Fruzsina, Linzenbold Sára, Mitrócsák Lilla, Ricsei Laura, Zatik Anna. Az első forduló iskolánkban lett megrendezve, és innen elsőként jutottak tovább a gyerekek.  A megyei döntőnek Kisvárda adott otthont, ahonnan másodikként kerültek az országos elődöntőbe. Ennek megrendezésére intézményünk kérelmet adott be. A negyedik korcsoport lányai mindent megtesznek majd a siker érdekében. Hajrá Lányok!

 

Pénzhét

Büszkék vagyunk rá, hogy egyike lehetünk azoknak az iskoláknak, amely megrendezi a pénzhét programot. Érdekes feladatokkal, játékos versenyekkel hozzájárultunk az iskolások pénzügyi ismereteinek bővítéséhez, pénzügyi kultúrájuk gazdagításához. Ez a program a 6., 7. és 8. osztályosokat érintette. 82 fő tanuló vett benne részt egy vezető tanárral. A pénzhét március 7-11. között tartott.

 A gyerekek a tudatos pénzgazdálkodásról, a banki tevékenységekről, vállalkozási ismeretekről, megtakarítási lehetőségekről is hallhattak. A segédanyagok, a feladatlapok, a tananyagok, és a játékok is a tudatos pénzkezelésről, a takarékosság fontosságáról szóltak.

A tanulószobán és a napköziben is előkerült a „Monopoly” és „Gazdálkodj okosan!” társasjáték, ahol a megszerzett ismereteiket kamatoztathatták a diákok.

Filmvetítések, vetélkedők, előadások, szellemi fejtörők, plakátkészítés, online játékok színesítették az információnyújtást, melyet reméljük, hasznosítani fognak a gyermekek életük során.

 

Öko  nap

Intézményünk újabb jeles nappal büszkélkedhet, ez pedig az Öko nap volt, amely 2022. március 26-án került először megrendezésre. Izgalmas, sokszínű és élményekben gazdag volt.

 Célunk tanítványaink környezettudatos életvitelének kialakítása, és a fenntarthatóság szemléletének átadása. Intézményünkben ezáltal olyan gyermekeket nevelhetünk, akik megtanulják tiszteletben tartani az élővilág értékeit. Mottónk:  „Tegyünk együtt a Föld és önmagunk egészségéért hulladék-újrahasznosítással! Készítsünk új tárgyakat, játékokat papír- és műanyaghulladékból!”

Szorgalmasan gyűjtötte minden évfolyam a tejes, tojásos, üdítős dobozokat, kupakokat, flakonokat. Az újságpapírt, a kartont többféle módon hasznosították, ezzel is csökkentve a fakivágásokat. Készítettek virágtartót, vázát flakonból. Kupakokból társasjátékokat, csocsót, malmot. Dekorációkat, ajándékokat parafadugó újrahasznosításával. Tejes dobozokba magvakat ültettek, és az ablakokba mini veteményest hoztak létre.

Ezen a szombati délelőttön, minden gyermek és pedagógus vidáman vett részt.

 ÖRÖM ALKOTNI, ÖRÖM ÚJAT LÉTREHOZNI. HASZNOS A TERMÉSZETRE VIGYÁZNI.

Tanulmányi versenyek

Az angol megyei verseny a Móra-Napok keretében, a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskolában került megrendezésre, ahol sok más kedves tanulóval, és segítőkész pedagógussal találkoztak diákjaink. Az iskolánk 2-3 fős csapattal indult. Büszkeség töltött el bennünket, hogy az 1. és a 2. helyet is sikerült elhozniuk. 7 állomás volt, ahol játékos feladatokon keresztül mérték össze tudásukat, amiben földrajz, történelem, célnyelvi civilizáció és nyelvtan is szerepelt. Kedvenc állomásuknak a szabadulószoba bizonyult. Végül a mi iskolánk teljesített a legjobban a 12 másik csapattal szemben. Nagyon sok szép ajándékkal, és egy életre szóló élménnyel, boldogan térhettek haza a csapatok tagjai.

k
k
k
k