•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  
k

       

KÜLÖNLEGES ESEMÉNYEK A KÉTTANNYELVŰBEN:

Író – olvasó találkozó és tehetséggondozás kerekasztal

Az április hónap iskolánkban különlegesnek mondható, hiszen két, eddig még soha meg nem valósuló eseményre került sor.

Író – olvasó találkozó B. Czakó Andreával:

Iskolánk könyvtárosa, Bíróné Czakó Andrea sokszínű személyiség. Munkája több módon is kapcsolódik a tanulók mindennapjaihoz. Az élményszerű oktatás szakmai alapjának egyik megalapozója iskolánkban. Aktív tagja a Boldogságóra programot megvalósító csoportunknak. A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programjával, a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan segítségével változatos, érdekes és élményszerű boldogságóra foglalkozásokat szervez és tart tanulóink számára. Emellett az Erősségközpontú Oktatási Program megvalósítója iskolánkban. A sokszínű, modern módszertani anyagokkal, az erősségfókuszú oktatással a sikeres, boldog élet lehetőségét adja át a következő generációknak. Diákjaink rendszeresen ellátogatnak az Erősségek kertjébe, ahol egy-egy erősséget feldolgozva színes, játékos és élményekben gazdag foglalkozás részesei lehetnek. Az ezekkel kapcsolatos továbbképzéseken is részt vesz, és az ott szerzett tudást maradéktalanul hasznosítja a mindennapokban tanulóink örömére. Mindezek mellett még íróként is tevékenykedik, személyisége az írásban teljesedik ki. Jelenleg „A csend árnyéka” címmel harmadik regénye jelenik meg, mely egy igen összetett tényregény, mely a holokauszthoz kötődik. „ B. Czakó Andrea regénye igaz történeten alapuló megrázó történelmi tabló a lengyel menekültekről, Derenk felszámolásáról, a varsói felkelésről, Budapest ostromáról, a falusi béke és az eszkalálódó háború kontrasztjáról.”1

A magyar holocaust közelgő emléknapja alkalmából, a témát felszínen tartva, iskolánk történelem szakos pedagógusa Sáriné Matolcsi Anikó kezdeményezésére 2022. május 3-án „A jelenben élő múlt” címmel író-olvasó találkozónak adott helyet iskolánk könyvtára. Az esemény moderátora iskolánk  egyik sokszínű tehetségű végzős tanulója Ricsei Laura 8.a osztályos tanuló volt. A találkozón az írónő személyisége, az érdeklődő gyerekek és felnőttek jelenléte nyugalommal és szeretettel töltötte meg a könyvtárat. A beszélgetés családias hangulatban zajlott. Megfoghatatlan élmény volt a jelen lévő olvasók és érdeklődők számára, hogy közvetlenül az íróval beszélgethettek a legújabb, és a már megjelent regényeiről (Hervadhatatlan, Pitypangtánc) egyaránt. Sokan és bátran kérdezték az írónőt, aki lelkesen válaszolt az újabb és újabb kérdésekre. Azok a résztvevők, akik megjelentek, egy másik arcát ismerhették meg B. Czakó Andreának. Remek hangulatú délutánon vehettünk részt. Úgy gondolom, hogy az ilyen események az ember lelkét simogatják. Bízom benne, hogy ez a kezdeményezés hagyománnyá válik, s számos ilyen vagy ehhez hasonló délutánban lesz még részünk.

k

Tehetséggondozás – kerekasztal beszélgetés:

2022. április 27-én iskolánkban a meghívott vendégek és a pedagógus kollégák körében tehetségfejlesztés, tehetséggondozás témakörben kerekasztal megbeszélést folytattunk. A beszélgetésen meghívott előadóként Hajdú Henrietta Intézményvezető, a Mátészalkai Tankerületi Központ Tehetséggondozási csoportjának koordinátora vett részt, valamint Kovács Judit iskolánk pszichológusa adott rövid áttekintést az iskolai tehetségfejlesztés pszichológiai háttértényezőiről. Az Intézményvezető Asszony elsősorban a hátrányos helyzetű tanulók tehetséggondozásának gyakorlati megvalósításáról és annak lehetőségeiről adott tájékoztatást. Iskolánk pszichológusa inkább lélektani oldalról közelítette meg a témát. Beszélt a tehetség fogalmáról, tehetségkoncepciókról, tehetségelméletekről, egy- illetve többtényezős tehetség modellekről. A kerekasztal beszélgetés jó hangulatban zajlott, majd érdeklődő kérdésekkel és a kérdésekre adott válaszokkal zárult.

k

Iskolánk tanulói minden tanévben jeleskednek az angol nyelv területén is. Több tanulónk szerezte meg a középfokú angol nyelvvizsgát. Név szerint:

Vámos Boglárka angol középfokú komplex nyelvvizsga

Bakó Hanna Panna angol középfokú komplex nyelvvizsga

Zatik Anna angol középfokú komplex nyelvvizsga

Birta Luca angol középfokú komplex nyelvvizsga

Baracsi Gréta angol középfokú szóbeli nyelvvizsga

Kiss Fruzsina angol középfokú szóbeli nyelvvizsga

Méhész Levente angol középfokú szóbeli nyelvvizsga

Nyolcadik „a” osztályos tanulóink több tagjának is folyamatban van a nyelvvizsgája.

k