•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  
k Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

             4300 Nyírbátor, Zrínyi Ilona u. 48.       
                     
                KAPCSOLAT        

Karácsony csodája a Kéttannyelvűben

 

Ismét lezártunk egy esztendőt. A lehető legszebb pillanatát éltük meg a Karácsony csodájának. Az öröm hangulatát a téli ünnepkör hagyományai, szokásai színesítették.

December 3-án, pénteken délelőtt az iskolánk aulájában Vona Éva gyermekszínjátszó –rendező csoportjának Mikulásváró jelenetét nézhettük meg, amely már ráhangolta tanítványainkat a télapóvárásra.

December 6-án, hétfőn, a jó öreg Télapó a manóival minden osztályba elvitte a megérdemelt ajándékot, amelyet a kisdiákok énekszóval köszöntek meg.   Ezt követően pedagógusaink Mikulás napi, játékos vetélkedővel kedveskedtek a tanítványaiknak. A kellemes időtöltés közben 12 osztály tanulói mérhették össze tudásukat.    A feladatok a szépérzéken kívül fejlesztették a kreativitást, gyorsaságot, mozgáskoordinációt és a dallamfelismeréssel együtt a tánctanulást. A mézeskalács díszítés, télapóöltöztetés, a Mikulás figura hajtogatás, az interaktív feladatok, és a  csasztuska írása fokozta a lázas készülődést. E csodálatos nappal sikerült örömet varázsolni tanítványaink arcára.

 Iskolánkban már hagyománnyá vált a kis elsősök Csibeavatása, melyet az idei tanévben 2021. december 11-én rendeztünk meg. A 4. b osztály lelkes tanulói egy kedves, zenés jelenetet adtak elő. Ezt követően a kiscsibék fogadalomtétele következett, majd a tanító nénik nyakukba helyezték az iskolánkhoz való tartozást jelképező nyakkendőt.

 Az adventi ünnepkörre való ráhangolódást, az ünnepi hangulat megteremtését, az aula és az osztálytermek feldíszítésével kezdtük. Az adventi koszorún meggyújtottuk az első gyertyát, feldíszítettük az iskolánk fenyőfáját. ” Téli utazás „ címmel rajzpályázatot  s mézeskalács  házikó készítő versenyt hirdettünk az óvodás és alsó tagozatos gyermekek körében.  A lelki felkészülődést december 9-én a Karácsonyi versmondó délutánnal folytattuk. Tanítványaink versválasztása és előadása szívmelengető és dicséretes volt. A legjobbaknak jutott az a megtisztelő feladat, hogy a karácsonyi műsor keretein belül, elszavalhatták verseiket.

Az idei karácsonyi műsort a szereplő osztályok egy zenésített mesekeretbe foglalva mutatták be. A mesejátékból áradó meghittség és szeretet tette csodássá és örömtelivé a délelőttöt.

A befejezés nem is lehetett volna szebb, mint alsós osztályaink közös karácsonyi éneke, intézményvezető asszony dicsérő szavai és ünnepi jókívánságai. Ahogy Babits Mihály mondja:

„Mindenik embernek a lelkében dal van,

És a saját lelkét hallja minden dalban.

És akinek szép a lelkében az ének,

Az hallja a mások énekét is szépnek!”

Az első félév sikeres lezárása után, a tél elűzését, kiszebáb égetésével, farsangi alakoskodással, jelmezes felvonulással tervezzük. Mindezek mellett a „Téli utazás” rendezvénysorozat keretén belül iskolába hívogatóval készülünk a leendő elsős gyerekek beiskolázására, melyet a helyi lovardában kívánunk megrendezni. Tervezett programjainkról a következő cikkünkben számolunk majd be.

k
k
k
k
VISSZA