•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  
k

       

Télűzés a Kéttannyelvűben

2022. 02. 17-én délelőtt 10 órakor hűvös szél borzolta a csupasz fák ágait és eső nedvesítette. Ekkor lobogott fel a máglya az iskolaudvaron. Minden alsós osztály évfolyamonként beállt egymás után sorba, és a kiszebábot tartó fiút követve körbejárták az első udvart télűző dalokat énekelve. Végül mindannyian körbevették a tüzet és elkezdődött a varázslat. A gyerekek közösen elmondták a kiszebáb égetéshez a verseiket. Mikor Attila bácsi tűzre vetette a kiszebábot, a tél jelképét, újabb mondókákkal és nagy ricsajjal igyekeztek elűzni a telet iskolánk kisdiákjai. A báb mellé a lobogó tűzbe dobták a magukkal hozott szalagokat, papírcsíkokat, amelyekre olyan dolgokat írtak, amiktől szeretnétek megszabadulni. A kiszebáb megsemmisülése alatt Balázs Csaba néptánc oktató gitárral kísérte a tavaszi dalcsokrot éneklőket.

 

A farsangolás délután 14 órakor folytatódott az intézmény aulájában. A felvonulást a 2. c osztály roma néptánc bemutatója előzte meg. Balázs Csaba segítségével megalapozták a rendezvény hangulatát. (A felvétel itt megtekinthető.)

A jelmezbe öltözött gyerekek osztályonként vonultak fel vagy táncoltak, örömmel mutatták meg kreativitásukat az intézményvezetőkből álló zsűrinek.

A jelmezek versenye rendhagyómódon történt. Minden osztály felöltöztetett egy gyereket Ludas Matyinak, akik sorszámot kaptak és bemutatták jelmezüket a zsűrinek. Csodálatos, ötletes Ludas Matyik közül az első három helyezettnek az osztálya torta nyereményben részesült. Az eredményhirdetést követően előbb az aulában, majd az osztálytermekben folytatódott a táncos mulatság.

A rendezvény lebonyolításért Sándorné Seres Beáta és Fülöpné Baracsi Tünde feleltek.

 

Az ünnepség sikerét a másnapi verőfényes időjárás bizonyította.

k
k
k
k
k
k
k
k