•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  
k

       
k

           

A Kéttannyelvű készen áll a tanévkezdésre

 

Bár még érezzük a nyár forróságát, a költöző gólyákról, a villanydróton gyülekező fecskékről a gyermeküket nevelő szülőknek -  az évszakváltáson kívül- a szeptemberi iskolakezdés jut az eszébe.

S valóban. Néhány hét múlva a nyári szünetben elcsendesedett intézményt szeptember első napjától ismét gyermekzsivaj tölti be.

A Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola intézményvezetése, szakmailag és módszertanilag jól felkészült pedagógusai szeretettel várják leendő és új tanítványaikat a 2022/23. tanévben.

Intézményvezetőnknek, Nagyné Bagaméri Évának köszönhetően, szakos ellátottságunk biztosított. Így a nyári szünetben kellemesen feltöltődött pedagógusaink zökkenőmentesen láthatnak hozzá az új tanév adta feladatok megvalósításához.

A legnagyobb izgalommal talán a kis elsőseiket fogadó tanító nénik várják a tanévkezdést.

 Intézményünkben a beíratott tanulói létszám lehetővé teszi, hogy az idei tanévben is három első osztályt indíthassunk. Az 1.a osztályt a kezdetektől fogva lektortanári oktatással gazdagított , nyelvvizsgára felkészítő, kéttannyelvű képzéssel  indítjuk. Az 1. a osztály osztályfőnöke Fülepné Baracsi Tünde tanító néni lesz.

Az 1. b osztályba beíratott gyermekek tanulmányait - a hagyományokhoz híven -a mindennapos testnevelésórák keretében, néptáncoktatással színesítjük. Osztályfőnök Vargáné Csonka Dóra, tanító.

A harmadik induló osztályunk az 1. c osztály, osztályfőnöke Matolcsi Katalin tanítónő. Tanítványaink mindennapjait képzett lovaskultúra oktatók segítségével, a lovaskultúra oktatás jótékony hatásait alkalmazva, az egészséges életmódra neveljük.

Intézményünk meglévő tanulói számára is színes a választék.

 Az új tanévben igyekszünk megfelelni a 21. század követelményeinek, ahol az elmúlt években felbukkanó vírus fenyegetése miatt egyre fontosabb lett az oktatásban a digitalizáció. Ezt szem előtt tartva a 2022/23. tanévben alsó és felső tagozaton is lehetőséget teremtünk, szakköri szinten, a robotika világának a betekintésébe.

Az élményszerű oktatás alapját intézményünkben a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogság óra program biztosítja. A pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan segítségével változatos, érdekes és élményszerű boldogságóra foglalkozásokat szervez intézményünk.

 Emellett az Erősségközpontú Oktatási Program megvalósítása is folytatódik iskolánkban. A sokszínű, modern módszertani anyagokkal, az erősségfókuszú oktatással a sikeres, boldog élet lehetőségét kínáljuk a következő generációknak. Diákjaink az idei tanévben is rendszeresen ellátogathatnak az Erősségek kertjébe, ahol egy-egy erősséget feldolgozva színes, játékos és élményekben gazdag foglalkozás részesei lehetnek.

Az új tanévben is fontos feladatunknak tartjuk a hátrányos helyzetű tanulók tehetséggondozásának gyakorlati megvalósítását. Pedagógusaink többtényezős tehetségmodelleket alkalmazva, iskolánk pszichológusa pedig lélektani oldalról támogatja tervünk megvalósítását.

Az előttünk álló 181 nap munkatervét a nevelőtestülettel igyekszünk úgy elkészíteni, hogy az éves program tele legyen értékteremtő környezetvédelmi, egészségmegőrző, kulturális és sportrendezvényekkel. Mindezek mellett a legfontosabb számunkra, hogy diákjaink nap mint nap szeretettel jöjjenek iskolánkba, és a tanulásra motiváltak legyenek.  Olyan iskolát szeretnénk, ahol a belső légkör, a tartalmas, együttes munka következtében jól érzi magát tanuló és tanára egyaránt.

Kínált programjainkkal továbbra is várjuk az iskolánk iránt érdeklődőket.

 

„Azokért élünk, akiket szeretünk, azokért, akik igaznak tartanak.

A jövőnek élünk: a szépért s jóért, amit tehetünk.”

Gr. Széchenyi István

 

Szencziné Donka Zsuzsanna

intézményvezető -helyettes

k