•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  
k Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

             4300 Nyírbátor, Zrínyi Ilona u. 48.       
                     
                KAPCSOLAT        

Megérkezett az Amerikai Egyesült Államokból a Kéttannyelvű lektor tanára

Nagy örömünkre szolgál, hogy a világjárvány ellenére, megérkezett az Amerikai Egyesült Államokból iskolánkba az új angol anyanyelvű lektor tanár.

A kéttanítási nyelvű oktatásban az anyanyelvi lektornak kiemelkedő szerepe van, szinte nélkülözhetetlen a tanulók mindennapi szóhasználatának, kommunikációs készségének, stratégiáinak kialakításában és fejlesztésében. A nyelvtanulási folyamat középpontjában a cselekvő tanulók állnak. A feladatok megoldása során receptív, produktív, illetve interaktív nyelvi tevékenységeket végeznek, ezáltal a célnyelvet az anyanyelvi fejlődés mintájára sajátítják el.

Lektor tanárunk, Rachael Sophia Paull személyében, magasan kvalifikált, francia – történelem szakos, széles érdeklődésű körű, színes egyéniséget ismerhettünk meg.

A 25 éves lány az Illionois állambeli Carbondale-ből repült Magyarországra. Korábban már járt nálunk: 2017-ben egy hetet töltött Budapesten, és nagyon megtetszett neki az ország. Mivel nagy vágya volt visszatérni hazánkba, ezért azonnal igent mondott a nyírbátori lektori munkára. Azt is megtudtuk, hogy magyar felmenőkkel rendelkezik. Dédipapája Veszprémből származik.

Korát és érdeklődését tekintve közel áll az iskolánk diákjaihoz.  A világhálón sok követője van a saját oldalán közzétett calligraphy (kreatív szépírás) munkáinak köszönhetően. Kedvenc filmje a Gyűrűk ura. Kedvelt olvasmányai a fantasy (műfajú) regények, és az amerikai prózairodalmi John Garden - könyvek. Barátaival karakterek bőrébe bújva írnak úgynevezett chat-regényeket. Régebben klarinétozott, szép énekhangja van, és szeret is énekelni. Kedvel minden olyan tevékenységet, amely gyerekekhez kapcsolódik.

Legutóbb Franciaországban tanított angol nyelvet általános és középiskolában. Rachael célja, hogy anyanyelvi ismereteit, tudását minél precízebben, pontosabban adja át a tanulóknak.

Az eddigi tanórákról a benyomásai nagyon pozitívak. Szerinte a gyerekek buzgók, nyitottak, és jóképességűek. Igen magas szinten beszélnek angolul. Iskolánk tanulói is azonnal megkedvelték Rachaelt, már az első napon befogadták és elfogadták őt.

Rachael meglátását bizonyítja, hogy a 8. a osztály két új sikeres nyelvvizsgával kezdte az idei tanévet. Illés Eszter a nyár folyamán sikeres szóbeli angol középfokú nyelvvizsgát tett, Vámos Boglárka pedig angol nyelvből szerzett szeptemberben komplex, középfokú nyelvvizsga-bizonyítványt. A 8. a osztály minden tanulójának kitűzött célja a sikeres nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzése a tanév során.

k
VISSZA