•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  
k Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

             4300 Nyírbátor, Zrínyi Ilona u. 48.       
                     
                KAPCSOLAT        

Októberi hagyományok és ünnepi megemlékezések a Kéttannyelvűben

Október nemcsak az ősz színekben gazdag hónapja, hanem igen eseménydús is. Ekkor hagyományok, jeles napok, nemzeti ünnep, nemzeti emléknap, világnap és az ezekről való megemlékezések színesítik iskolai életünket.

Október 1.     A Zene Világnapja

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975-ben emelte október elsejét a ZENE VILÁGNAPJA rangjára. Iskolánkban ehhez kapcsolódóan Szencziné Donka Zsuzsanna intézményvezető-helyettes asszony támogatásával az alsó tagozatos kollégák készítettek egy nagyon szép emléktablót az iskolánk aulájában. Mindezek mellett osztálykeretekben, osztályfőnöki és ének órákon élményekben gazdag megemlékezéseket tartottak a pedagógusok.

Október 6.     Aradi vértanúk napja

A magyar kormány 2001. november 24-én nemzeti gyásznappá nyilvánította október 6.-át. Ezen a napon országszerte azon aradi vértanúkra emlékeznek, akiket a szabadságharc bukása után az 1848-49-es szabadságharcban játszott szerepük miatt Aradon kivégeztek. Felvonják, majd félárbócra engedik a nemzeti zászlót, ünnepi megemlékezéssel, koszorúzással, mécsesgyújtással fejezik ki tiszteletüket. Hasonlóképpen iskolánk aulájában mi is emlékhelyet állítottunk fel, melynél virággal és mécsessel róttuk le kegyeletünket. Az osztályok felváltva látogattak el a megemlékezés színhelyére. Erről a szomorú és egyben hősies eseményről a Diákönkormányzat szervezésében, a 8. a osztályos tanulók közreműködésével készített  ünnepi emlékműsort iskolánk diákjai az iskolarádión keresztül hallgathatták meg.

Október 13.    A kenyérmezei csata

A kenyérmezei csatának a hadizsákmányából épült fel a város két, gyönyörű csarnoktemploma, a mai református és a minorita templom. Az idén is a Nyírbátori Református Templomban, ünnepélyes keretek között emlékezett meg Nyírbátor lakossága a csatáról, ahol iskolánk 7. és 8. osztályos tanulói, osztályfőnökei is részt vettek. Iskolánk vezetői koszorút helyeztek el az emlékhely előtt.

Október 23.     Az 1956-os forradalom és szabadságharc megemlékezése

Iskolánk is kiemelt figyelmet fordít a hazafias nevelésre. Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink ismerjék történelmünk dicső eseményeit, tisztelettel és megbecsüléssel emlékezzenek azokra, akik a magyarság jövőjéért életüket áldozták. Minden évben az ünnephez méltó műsorral igyekszünk fejet hajtani a forradalom hősei előtt. Idén a 8.a osztály tanulói elevenítették fel versekkel, énekes és táncos produkciójukkal a 65 évvel ezelőtti eseményeket. Színvonalas műsorukat iskolánk aulájában tekintették meg diákjaink és pedagógusaink. Intézményünk közösségi oldalain mindenki számára elérhetővé tettük a megemlékezés pillanatait.

k

Halottak napi megemlékezés

Halottak napja alkalmából idén is megemlékező ünnepséget rendezett Nyírbátor Város Önkormányzata a Szabadság téren. Iskolánk tanulóival az iskolavezetés koszorút helyezett el az emlékműnél.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen részt vett iskolánk vezetősége a Múzeumkertben.

 

HALLOWEEN

A magyar-angol kéttannyelvű osztályokban már hagyománnyá vált az osztálykereteken belül megrendezett halloween-party. Nagyon ötletes, rémisztő jelmezekbe bújtak a nebulók, vidáman táncoltak, szórakoztak. Ennek a projektnek a hetében minden gyermeknek megadatott a lehetőség tökfaragó verseny keretein belül a kézügyességét, kreativitását megmutatni. A munkadarabokat zsűriztük és díjaztuk.

 

                                                                                                          Iskolavezetés

k
k