•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  
k Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

             4300 Nyírbátor, Zrínyi Ilona u. 48.       
                     
                KAPCSOLAT        
kkk

A dobogó legfelső fokán

    A Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola felső tagozatos diákjai -immár sokadik alkalommal- országos tanulmányi versenyeken értek el kimagasló eredményeket több tantárgyból is.  

    A NASZREDDIN HODZSA videós  országos mesemondó versenyen Borsos Petra, iskolánk 5.a osztályos tanulója indult. A verseny különlegessége, hogy a kiírás alapján a feltöltött videóra a KEDD YouTube csatornán, a lájk gombra kattintva lehetett szavazni, azaz a közönség szavazata döntött. Petra a Mi áll a levélben? című Naszreddin Hodzsa mesével belopta magát a hallgatóság szívébe, mivel az országos szavazáson a harmadik helyezést érte el, s ezzel bekerült az ország legjobb mesemondói közé.

 Az országos tanulmányi versenyek sora itt nem ér véget, ugyanis az Arany János Országos Magyar Verseny végső, országos megmérettetésen kéttanos tanítványaink kiválóan teljesítettek. A 6. évfolyamon két tanuló,  Májer Dorka és Kóródi Kornél Ede 6.a osztályos kisdiákok a dobogó legfelső fokára állhattak. Úgy véljük, hogy erre a teljesítményükre igazán büszkék lehetünk.

  A 7. évfolyamosok versenyében Nagy Dávid a 7. helyen, Tóth Tamás Zsombor a 8. helyen, Bakó Hanna Panna, Birta Luca, Lehoczky Lili és Ricsei Laura a 11. helyen, valamint Baracsi Gréta a 12. helyen zárta a versenyt. Valamennyien a 7. a osztály tanulói. Szívből gratulálunk az elért eredményekhez és hasonló sikereket kívánunk a jövőben is!

    A fent nevezett gyerekeket magyartanáruk, Kóródiné Tóth Mária tanárnő készítette fel a versenyre.

    A London Bridge Országos Angol Verseny döntőjébe intézményünk 6 tanulója kapott meghívást. A 2021.május 08-án rendezett országos megmérettetésen Kóródi Kornél Ede 6.a osztályos tanítványunk 3. helyezést ért el. A hetedikesek versenyében Vámos Boglárka 7. helyezést, Birta Luca 8. helyezést, Nagy Dávid 9. helyezést, valamint Ricsei Laura 11. helyezést ért el. A 8. évfolyamosokat Lukács Míra 8.a osztályos tanuló képviselte, aki a 9. helyen végzett.

Szeretettel köszönjük Abroncsos Judit tanárnő áldozatos munkáját.

    A Hermann Ottó Országos Verseny harmadik fordulójába, azaz az országos döntőbe jutott Horváth Dorka és Kovács Zsófia 5.a valamint Ari Panna 6.a osztályos tanuló, amely 2021.május 29-én rendeznek meg.

A tanulók felkészítésében közreműködött Nagyné Bagaméri Éva és Józsáné Varga Tünde Klára tanárnő.

     A Fenntarthatósági Témahét 2021. április 19-23. között került megrendezésre.  A Témahét célja a fenntarthatóság elterjesztése, a helyes szemlélet és magatartás kialakítása. Fontos számunkra, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban komplex és átfogó ismereteket kapjanak a Földünket veszélyeztető tényezőkről és főleg arról, hogy felelős magatartással ők maguk is sokat tehetnek a közvetlen környezetükért, és hosszú távon a Földünk megóvásáért.

    A 2021. évi Fenntarthatósági Témahét kiemelt témái az erdő, mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság és a fenntartható közösségek.

      Április 22. a Föld napja, amelyről szintén megemlékeztünk, egybekötve a Fenntarthatósági Témahéttel.

    Iskolánk idén csatlakozott az országos környezetvédelmi program BISEL-versenyéhez. Ez egy csapatverseny, melynek az a célja, hogy a tanulókat kivigyük a természetbe, és saját megfigyeléseik, tapasztalataik alapján elemezzék az adott terület ökológiai összefüggéseit.  Nyírbátor felszíni vizeit vizsgáltuk, összegyűjtöttük a Nyírség természetföldrajzi jellemzőit, kémiai kromatográfiás módszerekkel megvizsgáltuk vizeink tisztaságát, majd a vizekből hálózással összegyűjtöttünk makrogerinctelen fajokat, és meghatároztuk a szaktáblázatok segítségével a BISEL-indexet, amely az élőlények érzékenysége alapján megmutatja a víz minőségét. A víz világnapja alkalmából a Nyírbátor-Vasvári folyást meg is tisztítottuk a kommunális hulladéktól. Sok új ismerettel gazdagodtunk, a csapat végig lelkesen dolgozott, havonta töltöttük fel az adott feladatokat, jegyzőkönyveket. Figyelnünk kell környezetünk tisztaságára, a vizekbe jutó hulladék egyrészt esztétikailag, másrészt kémiailag is rontja a vizek minőségét, így hat az ottani élőlényekre is.

Csapattagok:

Biró Csenge, Gergely Boglárka, Sivadó Réka, Varga Petra Orsolya, Szöllősi Tamás, Jeszenszki Dominik (8. b osztály)

Projektvezető tanár: Józsáné Varga Klára Tünde

   A diákélet is igen aktív a „Kéttannyelvűben”. 2021. május 15-én DIÁKÖNKORMÁNYZATI NAPOT tartottunk, azonban a járványhelyzetre való tekintettel osztálykeretben rendeztük meg. A téma: Madarak és fák napja. Az adott témára hangolódva tanítványaink kézműves foglalkozásokon vettek részt, valamint kihasználva a kellemes időjárást fakultatív választhattak az osztályközösségek egy tartalmas sétát a szabadban. Egy interaktív online érzékenyítő előadáson vett részt a diákság, melynek célja a gyerekek szemléletformálása és érzékenyítése a fogyatékossággal élők iránt.

   Örömmel tapasztaltuk, hogy a felső tagozatos tanítványaink majdnem teljes létszámban tértek újra vissza május 10-én az iskolába. 

                                                                                         Kóródiné Tóth Mária

                                                                                      munkaközösség- vezetőK

K
K