•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  TANTESTÜLET  HÁZIREND  PEDAGÓGIAI PROGRAM  EMELTSZÍNTŰ TESTNEVELÉS  CSENGETÉSI REND  KÖNYVTÁR  E-KÖNYVTÁR    E-ISKOLAÚJSÁG-R 
k Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

             4300 Nyírbátor, Zrínyi Ilona u. 48.       
                     
                KAPCSOLAT        
k
k

A nyár sem telt tétlenül a „Kéttannyelvűben”!

 

   A Nyírbátori Magyar –Angol Kéttannyelvű Általános Iskola sikeres, eredményes tanévet zárt, és újult erővel készült a nyár folyamán a 2020/2021-es tanévre. Igyekeztünk iskolánkat szépíteni, még szebb és modernebb környezetet teremteni azért, hogy tanítványaink hangulatos környezetben kezdhessék az új tanévet. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani intézményünk technikai dolgozóinak, akik az iskola épületének felfrissítésén, szépítésén fáradoztak, valamint a Mátészalkai Tankerületi Központnak anyagi támogatásáért.

    Elismerés és köszönet illeti Havasiné Dudics Mónika tanárnőt és tanítványait, mivel áldozatos munkájuknak köszönhetően iskolánk ebédlőjének falait meseszép alkotások díszítik.

  Végzős kéttanos tanítványaink nagy része már tanév közben megszerezte a középfokú nyelvvizsga bizonyítványt, amelyről már korábban beszámoltunk, néhány gyerek a nyári szünetben bizonyította, hogy kiváló nyelvtudással rendelkezik: Fazekas Gábor, Hermanovszky Márk, Macos Valentina, Srepler Balázs Benjamin, Tóth Zsófia, Vámos Zsófia iskolánk volt 8. osztályos tanulói.

    Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy nagyon vártuk a digitális oktatás után a hagyományos iskolakezdést. A vakáció után az iskolánk újra megtelt kedves gyermeki zsivajjal. Igaz, hogy most minden egészen más, mint eddig. A tanévnyitó ünnepséget az iskolarádión keresztül tartottuk. Ilyen tanévnyitóban még nem volt részünk, s reméljük, nem is lesz a jövőben. A koronavírus okozta járvány megváltoztatja a mindennapjainkat, a járványügyi előírásoknak eleget kell tennünk. Intézkedési tervet készítettünk a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről, melyet közzétettünk iskolánk honlapján. Az alapvető egészségvédelmi intézkedések végett tanulóinkat  szabályok betartására szólítjuk fel. Törekszünk arra, hogy kihasználjuk az épület adta lehetőségeinket, így tanítványainkat megosztva, a főbejáraton, illetve az Erzsébet utcai oldalbejáraton bocsátjuk haza.

    Az iskolakezdés minden évben nagy terhet ró a szülőkre, családokra. Ezért nagy örömünkre szolgál, hogy a RSZTOP-2.1.1-16-2017-00001 azonosítószámú „Alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családok számára” című projekt keretén belül - a Mátészalkai Tankerületi Központ gondozásában - ebben a tanévben is számos család iskolakezdését tudtuk segíteni az ingyenes tanszercsomagok biztosításával. A tanszercsomagokat a 2020/21-es tanév kezdete előtt, az akkori járványügyi helyzethez igazodva augusztus 26-án, augusztus 28-án és augusztus 31-én az iskolában vehettek át személyesen a kedves szülők és gyerekek. A tanszercsomagok a tanévkezdéshez szükséges füzeteket, írószereket és eszközöket tartalmazzák, melyek biztosítják a gyermekek számára a megfelelő iskolai munkát.

     Örömmel számoltunk be már korábban is arról, hogy iskolánkban új anyanyelvi, lektor tanár segítségével fejleszthetik a kéttanos diákjaink angol nyelvi ismereteiket. Karen Lee Maino amerikai állampolgár szeptembertől intézményünk vendégtanára. Már minden diáknak volt alkalma megismerkedni a mindig mosolygós tanár nénivel, s azt tapasztaltuk, hogy a gyerekek nagy tisztelettel és szeretettel fogadták őt.   

    A diákok, a szülők figyelmébe ajánljuk iskolánk honlapját, amelyet folyamatosan frissítünk.  Úgy véljük, ezzel is segíthetünk a naprakész információk elérésében.

   Tanítványainknak vírustól mentes, sikeres, tanulmányi eredményekben gazdag tanévet kívánunk!

     

                                                                    Kóródiné Tóth Mária

                                                                   munkaközösség- vezető

 

 

k
k