•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  TANTESTÜLET  HÁZIREND  PEDAGÓGIAI PROGRAM  EMELTSZÍNTŰ TESTNEVELÉS  CSENGETÉSI REND  KÖNYVTÁR  E-KÖNYVTÁR    E-ISKOLAÚJSÁG-R 
k Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

             4300 Nyírbátor, Zrínyi Ilona u. 48.       
                     
                KAPCSOLAT        
    

Őszi életkép a „Kéttannyelvűből”

k

Ünnepi megemlékezés

„Beszéld el nekem a múltat, s megismerem belőle a jövőt!” – tartja a mondás. Ezzel a gondolattal vette kezdetét intézményünkben az október 23-i ünnepi megemlékezés. Szomorú körülmények között emlékeztünk erre a napra, a forradalom napjára. A járványügyi helyzet nem adott lehetőséget arra, hogy iskolánk aulájában rendezzük meg az ünnepséget, így a sulirádión keresztül elevenítettük fel az 56-os eseményeket. Az aulában felállított paraván segítségével igyekeztünk szemléletesebbé tenni a 64 évvel ezelőtt történteket. Borsos Petra 5. a, Kóródi Kornél Ede 6. a, Birta Luca, Ricsei Laura 7. a, Hegedüs Nelli, Lukács Míra és Papp Nóra 8. a osztályos tanuló közreműködésével idéztük fel a magyar történelem emlékezetes napjait. A gyerekek szavalataikkal értékes gondolatokat, a felcsendülő énekekkel mély érzéseket próbáltak átadni intézményünk valamennyi tanulójának és pedagógusának. A műsort vágta iskolánk volt tanulója, Nagy Péter Attila. A megemlékezést összeállította, a tanulókat felkészítette Nagyné Lőrincz Lilla pedagógus.

k

Tökfaragás

Az alsó tagozatos gyerekek számára idén is megrendeztük a már hagyományosnak mondható, és nagyon népszerű tökfaragó- és tökszépségversenyünket. A sok-sok ötletes alkotás között faragott, festett, sőt maszkos tököket is találtak a zsűri tagjai.  Nagyon nehéz lett volna döntenünk a szebbnél szebb remekmű közül, így végül nem hirdettünk győzteseket, hanem valamennyi versenyző ajándékot kapott, valamint egy-egy osztályfőnöki dicsérettel is elismertük a munkájukat.

k kk

Halloween

A Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskolában a 2020/2021-es tanévben is megrendezésre került az angolszászoktól átvett hagyomány, a Halloween. A kéttannyelvű osztályokban a vírushelyzetre való tekintettel nem a megszokott módon, a tornateremben tartottuk meg a „Halloween” partit, hanem osztálykereten belül. A különböző játékos feladatokat, feladatlapokat, Halloween-i dalokat, táncokat nagyon élvezték a gyerekek, főleg a legkisebbek, akik még most találkoztak először ezzel az iskolában. Nap végén minden tanítványunk apró ajándékkal távozott az iskolából.

k

Fenntarthatósági Témahét

A rendkívüli helyzetre való tekintettel, az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2020. április 20-24. közötti időpontra meghirdetett Fenntarthatósági Témahetet elhalasztotta, ezért a tavaszra tervezett témahét új időpontja változatlan tartalommal 2020.október 5-9 -re módosult.

A témahét kiemelt témái az Energia, a Klímaváltozás és az Egészségnevelés.

A Fenntarthatósági Témahét célja:

A globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás veszélyei fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon. A szemléletváltásra a legfogékonyabbak a gyerekek, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a téma fontosságát és figyeljenek személyes érintettségükre, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért. A Fenntarthatósági Témahét tanóráinak megtartásával mi is hozzájárultunk a diákjaink ismereteinek bővítéséhez. Bízunk benne, hogy közös erőfeszítéseink eredményeként a fiatalabb generációk tagjai hiánypótló, hasznos tudással gazdagodtak.

k

Pályaorientációs nap

2020. október 19-én pályaorientációs napot szerveztünk, mivel rendkívül fontosnak tartjuk, hogy tanulóink találkozzanak a munkával és fogalmával,  ismerjenek meg különböző szakmákat, szakterületeket. Legyenek tisztában azzal, hogy bizonyos szakmához milyen tanulmányokat kell folytatni és milyen tanulmányi követelményeket kell teljesíteni. Arra törekedtünk, hogy minden tanuló életkorának megfelelő szinten találkozzon a pályaorientáció fogalmával. Mindenképpen azon voltunk, hogy élményszerű legyen a nap diákjaink számára.                     

k

kAz intézmény munkaközösség – vezetői

k