•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  TANTESTÜLET  HÁZIREND  PEDAGÓGIAI PROGRAM  EMELTSZÍNTŰ TESTNEVELÉS  CSENGETÉSI REND  KÖNYVTÁR  E-KÖNYVTÁR    E-ISKOLAÚJSÁG-R 
k Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

             4300 Nyírbátor, Zrínyi Ilona u. 48.       
                     
                KAPCSOLAT        

k

Online ballagás a „Kéttannyelvűben”

 

„Végre eljött az a nap is, amit mindannyian annyira vártunk, még ha nem is úgy, ahogy azt elképzeltük.”- csendül fel - most egy kicsit szokatlan módon - ez a mondat a ballagó nyolcadikosok búcsúbeszédében.  A „ballagás” szó hallatán mindenkinek az az ünnepélyes keretek között megtartott esemény jut eszébe, amikor szülei, testvérei, nagyszülei körében búcsút vesz iskolájától. Most nem ez a helyzet. Tekintettel a jelenlegi állapotra az iskola hetek óta üres, a pedagógusok az interneten keresztül tartják az órákat.

A tanév végéhez közeledve, mégis meg kell álljunk egy pillanatra, hogy végig- gondolva az elmúlt nyolc évet, méltó módon köszönjünk el búcsúzó nyolcadikos diákjainktól. A Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola vezetése az online ballagás lehetőségét választotta erre a nemes feladatra.

Bár a digitális tanrend szülőnek, diáknak, pedagógusnak egyaránt kimerítő volt, mégis több hetedikes és nyolcadikos diák vállalta, hogy felkészül az online ballagásra. A műsorban szereplő tanulók már májusban elkezdték tanulni a verseket, búcsúbeszédeket, majd online gyakoroltak felkészítő pedagógusaikkal. Ahogy enyhült a koronavírus okozta járványügyi helyzet, lehetőség nyílt - már az iskola falai között is - a kis csoportos próbákra. Nem volt egyszerű feladat megszervezni a próbákat, és összehangolni, hogy kiknek kell együtt gyakorolnia. Mindezt feledtette, hogy végre találkozhattunk kedves tanítványainkkal, akik éppoly komolyan vették a feladatukat, mintha a hagyományos ballagási ünnepségre készülnének. Június első hetében felvételt készítettünk a gyerekek műsoráról, rögzítettük az intézmény vezetőjének búcsúgondolatait, és megörökítettük az elismeréseket, jutalmakat. A végleges formába öntött ceremóniát ünnepélyes keretek közt, a június 17-én 9 órától megrendezésre kerülő online ballagási ünnepségen, osztálykeretben fogjuk megtekinteni.

A négy nyolcadikos osztályfőnök Böszörményi Marina, Horváth Edit, Macos Ingrid és Nagyné Lőrincz Lilla rendhagyó módon köszönnek el kedves tanítványaiktól, és ez úton is sok sikert kívánnak a nyolcadikos diákoknak a középiskolai tanulmányaikhoz.

 

 

Nagyné Lőrincz Lilla

     az online ballagás szervezője

k