•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  ISKOLÁNKRÓL  TANTESTÜLET  HÁZIREND  PEDAGÓGIAI PROGRAM  EMELTSZÍNTŰ TESTNEVELÉS  CSENGETÉSI REND  KÖNYVTÁR  E-KÖNYVTÁR  SULIKVÍZ  E-ISKOLAÚJSÁG-R  ÚJ 
k Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

             4300 Nyírbátor, Zrínyi Ilona u. 48.       
                     
                KAPCSOLAT        

Mozgalmas volt a tanév vége (is) a KÉTTANNYELVŰBEN!

 

 

"Országos megmérettetés"

Büszkék lehetünk intézményünk tanulóira, akik 2019. május 26-án, Budapesten a Kálti Márk Történelem Tesztverseny országos döntőjén szép eredményeket értek el. A kitartó munka ismét meghozta gyümölcsét, hisz Cserpák Marcell 5. helyezést ért el, Fazekas Gábor országos 7. lett, Molnár Máté pedig a 10. helyen végzett. Mindhárman a 7.a osztály tanulói. Gratulálunk a kiemelkedő eredményhez a diákoknak és felkészítő tanáruknak, Nagyné Lőrincz Lilla tanárnőnek.

"Büszkeségeink"

Iskolánk kiválóságait, akik megyei, regionális, országos és nemzetközi tanulmányi és művészeti versenyeken, pályázatokon, kiállításokon öregbítették intézményünk és városunk hírnevét, NYÍRBÁTOR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA meghívta a TEHETSÉGES TANULÓK KÖSZÖNTÉSÉRE. Büszkék vagyunk arra, hogy a Kulturális Központ óriási színpadát megtöltötték tanítványaink.

 

 

"Összetartozunk"

2019. június 5. igazán különleges nap iskolánk életében, hiszen most először ölthették tanítványaink magukra az összetartozásunk jelképét, az egyensálat, egyennyakkendőt. Az avatás a közösségformálás egyik lépcsőfoka. Az iskola kék nyakkendőjének átadásával szívben és lélekben is egyek lettünk. A rendezvény megvalósulását nagy részben az e tanévben kiteljesedő INSCHOOL projektnek köszönhetjük, melynek koordinálásában és támogatásában közreműködött Deák Éva, a Partners Hungary Alapítvány igazgatója, akit közösségünk tiszteletbeli tagjává fogadtunk. Az ünnepi műsorban kiválóságaink énekeltek, szavaltak és egy csodálatos szivárványtánccal nyűgözték le a közönséget. Majd az ünnepélyes fogadalomtétel következett, amely a nyakkendők és sálak felkötésével teljesedett ki.

"Angolos tanévzáró"

Hagyomány, hogy az angol kéttannyelvűs osztályok rendhagyó módon köszönnek el egy időre az iskolától, intenek egymásnak búcsút, és várják a nyári szünetet. Így volt ez az idén is. Az alsó tagozatos tanulók dalokkal, táncokkal készültek a tanévzáró gálára, ahol szüleik, családtagjaik és a vendégek előtt megmutatták, hogy mit és hogyan tanultak, milyen biztos nyelvtudással rendelkeznek már, akár néhány hónap vagy év alatt is. Rendkívül színes és érdekes műsorral kápráztatták el a közönséget, de a legnagyobb dolog, hogy értik és élvezik, amit előadnak.

            Igyekszünk folyamatosan megújulni, ezért idén egy szellemi és ügyességi feladatokból álló akadályversenyt szerveztünk a felső tagozatos tanulóinknak, a Lovardában és környékén. Ezúton is megköszönjük a lehetőséget, hogy e kiváló helyszínen valósíthattuk meg programunkat.

Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy tanulóink ne csak iskolai keretek között és ne csak tantárgyként éljék meg az idegen nyelvet, hanem szeressék, értsék, és a mindennapokban használják tudásukat.

Ennek eredményességét bizonyítja, hogy kéttannyelvűs végzős diákjaink közül 11 tanítványunk: Birta Boglárka, Darabos Boglárka, Enyedi Fanni, Kerezsi Csenge, Kiss Boglárka, Lámfalussy Zsófia, Maczucza Anna Izabella, Nagy Eszter Anna, Ricsei Réka, Szabó Réka, Török Lilla ballagási tarisznyájába egy sikeres Komplex középfokú angol nyelvvizsga bizonyítványt is tehetett.

 

 

"Ballagás"

Június 15-én utoljára hangzott fel a csengő a 8. osztályosaink számára. Szép hagyomány iskolánkban, hogy a legjobban teljesítők közül a nevelőtestület kiválasztja a legeredményesebb diákokat, és nekik TALENTUM DÍJAT, SOKSZÍNŰ TEHETSÉG díjat, valamint az ÉV TANULÓJA, az ÉV SPORTOLÓJA címet adományozza.

A 2018/2019-es tanévben TALENTUM DÍJ-ban részesült Kiss Boglárka, Tóth Liliána Kata és Török Lilla ballagó diákok. A SOKSZÍNŰ TEHETSÉG díjat három végzős tanítványunk kapta: Enyedi Fanni, Ricsei Réka és Szécsi Dávid. Az ÉV SPORTOLÓJA címet Kerezsi Csenge vehette át, az ÉV TANULÓJA e tanévben Szabó Réka lett. Minden díjazott díszoklevelet, a TALENTUM ALAPÍTVÁNY pénzjutalmát és iskolánk emlékplakettjét vehette át.

 

2019. június 05. –NYAKKENDŐ AVATÓ ÜNNEPSÉG

Ez a nap igazán különleges iskolánk életében, hiszen most először ölthették tanítványaink magukra az összetartozásunk jelképét, az egyen sálat, egyen nyakkendőt. Az avatás a közösségformálás egyik lépcsőfoka. Az iskola kék nyakkendőjének átadásával szívben és lélekben is egyek leszünk.

Fogadalomtétel

 

Én ……………………  a Nyírbátori Magyar- Angol Kéttannyelvű Általános Iskola tanulója boldog vagyok, hogy itt tanulhatok. Minden igyekezetemmel azon leszek, hogy példamutató viselkedésemmel, szorgalmammal sok örömet szerezzek szüleimnek, tanáraimnak/tanítóimnak és öregbítsem iskolám jó hírnevét.

 

"A Napsugár nem kérdezi,
Hogy mennyit ér a fénye
A Napsugár nem kérdezi,
Hogy mit kap majd cserébe
A Napsugár nem mérlegel,
Csak tündökölve árad.
Simogat és átölel,
de nem kér érte árat.

Szeress úgy, mint a Nap, feltétel nélkül
Úgy, mint a Nap, ami szívedből épül.
Úgy, mint a nap, fényből születve
Úgy, mint a Nap, áldást teremtve.

Minden ember fénysugár,
a mindenségnek része
Azt hiszi, hogy porszem,
pedig a mindennek egésze.
Minden ember fénysugár,
egy a végtelennel.”

 

Pődör György
 
Apokrif üzenet egy kisfiú szavaival

A tudás italából ne hagyj
eleget innom, óh, iskola!
A szomjazó célja te vagy,
s eltol magától az ostoba.

Hívj asztalodhoz naponta,
s tégy úgy, mintha játszanál!
Vigyázz rám, s vegyél karodba,
ha bármi bánat rám talál.

Fékezz, ha kell, jó szóval tilts: 
te fegyelmezz, ne a félelem.
Ne tananyagot, engem taníts,
hogy megértsem az életem!

Fogj kézen, ha bárhol játszom
vagy hozzád indulva öltözöm,
de - ahogy tenném azt párszor -
máshova vinne az ösztönöm...

Legyél mindig biztató társam,
ha látod, magányos vagyok,
benned az ölelő anyát lássam,
ha rólam vitáznak a nagyok...

Te mindig átlátsz rajtam,
de én mégis a tükröd vagyok.
Nem kértem, amit tőled kaptam,
amit adtál, bennem az ragyog.

Nem kételkedtem benned soha,
tőled lesz a kavics drágakő!
Bár a tudás kútja mostoha,
s néha a szomj hiába nő...

Te megcsiszolsz, én csak koptatlak
és keményen vágsz, mint a sorják.
Munkád nyomai bennem maradnak,
amíg az Én-t emberré csiszolják.

Hát...
a tudás italából ne hagyj
keveset innom, óh, iskola!
Bennem az én még te vagy
és életemnek ez a kiskora...

Megyek asztalodhoz naponta,
s az időt emlékké kötözöm.
Szívem mondaná, szám dadogva
csak ennyit ejt ki: köszönöm...

Egyszer én döntök és te hagyod.
Tudom, majd elengeded kezem,
szemedben biztatás ragyog: 
tőled megyek, hozzád érkezem,

mert az ölelő anyát látom
benned, tárt karokkal aki vár,
aki nélkül nincsen tiszta álom,
s minden-minden vad, sivár.

Maradj annak, aki voltál: 
forrás tudásra szomjazóknak,
s ne légy elérhetetlen oltár: 
fogadj és engedj őszinte szóval!

 


k


kk


   k

k
 A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ A FELVÉTEL.

K

K

k
A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ A FELVÉTEL FOLYTATÁSA.

K

k

k
k

k


k


VISSZA FEL


VISSZA A FŐOLDALRA