•Viszontlátásra! ...... Viszontlátásra! ....... Viszontlátásra! •
k

NYÍRBÁTORI MAGYAR-ANGOL KÉTTANNYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA

E-ISKOLAÚJSÁG
                                                                  4300 Nyírbátor Zrínyi I. u. 48.                                                           
..
Nyítólap Iskolánkról Emelt szintű
testnevelés
Házirend
Tantestület Pedagógiai
program
Kapcsolat
Logikuckó Tanévrendje Alapítvány Könyvtár Iskolaújság
Pályázatok Archívum

k k

                                 Nyári emlékek / Vámos Zsófia 6.b

A nyár folyamán nyaralni voltunk a Balaton környékén a családommal.

Utazásunk izgalmasan kezdődött, mert az autópályán defektet kapott az autónk, ami nem kis zűrzavart okozott az öttagú családunk számára. Persze apa rátermettsége megmentette a helyzetet: kicserélte a pótkerékre a gumiabroncsot és tovább folytathattuk az utunkat. Megérkezve a Balaton déli partján levő nyaralónkba, takarítás és kipakolás után elmentünk vacsorázni Siófokra a kedvenc éttermünkbe, a McDonald’s-ba, mivel a húgom kérése ez volt. Másnap alig vártuk, hogy kisüssön a nap és elmehessünk a strandra. Miután Zamárdiban egy jót fürödtünk a kellemes vízben, vonatra szálltunk, kihasználva a nagycsaládos kedvezményt, Földvárról Balatonboglárra utaztunk a BB szüreti fesztiválra. Először csak nézelődtünk a bódék között, aztán – megérezve a finom, ínycsiklandó illatokat - vacsorát vettünk magunknak. Több koncert is volt, de javarészt a vidámpark érdekelt minket. Visszatérve Balatonföldvárra, apa kérésére megnéztük Aradszky László fellépését. A tesóm, Bogi még este tíz óra után is fel akart ülni egy-két játékra, mi viszont holtfáradtak voltunk, így másnap teljesülhetett a kívánsága. Még anya és apa is beszállt hozzánk egy körre, utána mindhárman külön kocsival száguldoztunk és ütköztünk egymásnak. A harmadik kör után vidáman és szédelegve szálltunk ki a játékból. Ez mindannyiunk számára különleges élmény volt. Ezen a napon még egy meglepetés várt ránk: találkoztunk barátnőmmel, Eszterrel és családjával, akikkel elmentünk fagyizni és velük töltöttünk egy kis időt a Balatonnál.

Remekül éreztük magunkat és remélem, máskor is megyünk a „magyar tenger”-re nyaralni. Tele gazdag élményekkel tértünk haza biztonságban.

                                            k    k

                                        Nyári élmény / Beke Jázmin Dorina 6. b

Nyár… hú nagyon sok élménnyel és kalanddal tölthettem el. Elmesélem!

A nyaram úgy kezdődött, hogy elmentem a mazsorett-táborba, ahol egy kézműves tábor csapatával találkozhattunk. A kézművesek összesen 25-en voltak, abból 2 lány és 23 fiú. Jól összebarátkoztunk velük. Sőt, Lottinak még egy fiú is megtetszett, és azt az illetőt úgy hívják, hogy Peti.

Petiék szobája pontosan a mi szobánk mellett helyezkedett el. A falon kopogva akartak velünk beszélgetni. Reggel 06:00-kor ébredtünk, annak ellenére, hogy 0:00-ig voltunk fent! Beágyaztunk, rendet tettünk, és utána 07:00-kor mentünk ki az aulába, ahol reggelire várva töltöttük az időt. Az étkezés után várt ránk a vérpezsdítő edzés/próba. Az edzések után 1 óra mókázás, medence, játék, pihenés, vidámság!

A próbák ideje volt úgy, hogy késő estig tartott, de megérte a szenvedést, mert új lépéseket, forgatásokat tanulhattunk meg. Egy osztálytársunk is ellátogatott a táborba, ahol ezelőtt még nem járhatott! Gréta még most járt itt először és a botforgatás elég jól ment neki, és még koreográfiába is beállítottuk. A tábor öt napig tartott. Az utolsó nap egy kvíz játékkal búcsúztunk el.

Amikor hazaértünk Tiszalökről Nyírbátorba, 1 hét elteltével én és Lotti egy kézilabda edzőtáborban mértük meg tudásunkat. A kézilabda tábor augusztus 7-én, a születésnapomon kezdődött el. Az edzés végén a Sárkény Wellness Gyógyfürdőben vezettük le a stresszt. Azután mentünk a Hardi csárdába, ahol nagyon finom ínyencséget ehettünk.

Augusztus 11-én ért véget a tábor. A további szabadidőmben Nyíregyházán Lovastáborban és Dombrádon néptánctáborban kötöttem le magam.

 

                                              k   k

                        Az én nyaram / Popovics Ditta 8. d

Mint mindenki, én is nagyon vártam a nyarat. Végre szünet, a hosszú iskolai tanév után!

A pihenés nagy részét arra használtam, hogy elolvassam azokat a könyvsorozatokat, amire eddig nem volt időm. A kedvenc tévésorozataim részeit is meg tudtam nézni.

A nyáron van a szülinapom, így azt is megünnepeltük. Eljött hozzám a keresztanyám és az egyik unokatestvérem. Elmentünk a nyíregyházi Állatparkba és ott töltöttük az egész napunkat. Nagyon jól szórakoztunk. A szülinapomra Leiner Laura Bábel és Akkor szakítsunk című műveket kaptam ajándékba. Nagyon örültem nekik.

Van három kutyánk: két lány és egy fiú. Sokat játszottam velük a nyár folyamán. Az egyik nőstény vemhes lett, ezért még jobban figyelünk rá. Alig várom, hogy megszülessenek a kiskutyák.

Sok időt töltöttem a családommal, ami nekem nagyon fontos. Bár nem utaztunk nyaralni, én mégis jól éreztem magam a szünet alatt.

Összességében így telt a nyaram, és mint említettem, nagyon élveztem.

                                                k    k

                           Szép volt a nyár / Takács Barbara 8. d

Rengeteg élményben részesültem ezen a nyáron. Voltak kisebbek, nagyobbak, szebbek és viccesebbek.

Na de kezdjük is az elején! Maga a nyári szünet is csudajó dolog, mivel ilyenkor mindenki a családjával töltheti a legtöbb időt. A rengeteg élményteli kaland közül ki szeretnék emelni néhányat. Azok voltak a legemlékezetesebb pillanatok. Örültem annak, hogy a szüleimmel és a testvéremmel elmentünk nyaralni Aggtelekre. Gyönyörű hely! Egyszer mindenkinek el kell menni oda! Rengeteg érdekesség várja a látogatókat. És amellett, hogy szép, még egészséges is, hisz a nagy hírnévvel bíró cseppkőbarlang is itt található, ami asztmások, allergiások és más légúti betegséggel élő emberek számára kiváló hely. Az idén nyáron részt vehettem egy úgynevezett „Legyél te is reformátor” elnevezésű hittantáborban, amit szintén nagyon élveztem, mert rengeteg izgalmas program várta a tábor résztvevőit. Az életemben a természet nagyon fontos szerepet tölt be. Szeretek sok időt a szabadban, friss levegőn tölteni. A nyár folyamán érkezett hozzánk két új „családtag” is, Tapi, a kutyus, Matyi, a ló. Mindkettőt nagyon szeretjük, hisz olyan aranyosak, és rengeteg szeretet kapunk tőlük.

Mindezeket számba véve a többi leírhatatlan emlék és élmény mellett, szerintem csodálatos nyaram volt. Úgy érzem, kellően kipihentem magam, testileg és lelkileg is felfrissültem. Remélem, még sok ilyen vagy hasonló nyárral gazdagodhatok.k  k

                      Nyári élményeim / Molnár Anna 8. d

                                                     

Mint minden nyár, ez is hamar eltelt. A két és fél hónap alatt nagyon sok élményben volt részem.

Részt vettem egy lovas táborban, ami számomra felejthetetlen élmény. Itt rendezték meg Nyírbátorban, aminek nagyon örültem, mert számomra nincs ennél szebb vagy jobb lovarda. A tábor bentlakásos jellegű volt és öt napig tartott. Nagyon sokat nevettünk és fejlődtünk. Lettek új barátaim és vesztettem is el barátokat. Lehetőséget adott arra a tábor, hogy ellátogathassunk a Timpex Show Jumping Team-hez, ahol egy egész napot töltöttünk. A Timpex Magyarország egyik leghíresebb díjugrató iskolája. Kaptunk aláírást az ország legelismertebb és legkiemelkedőbb díjugratójától, Ifj. Szabó Gábortól, aki nyár elején Omahába repült lovával, Timpex Bölcsésszel, hogy részt vegyenek a világkupán, ahol nagyon előkelő helyen zárták a versenyt. A nap végére kicsit fáradtan tértünk vissza, de természetesen az esti beszélgetés és bolondozás nem maradt el. A reggellel azért mindenkinek meggyűlt a baja. Az unokahúgom és én keltünk a leghamarabb minden reggel, ezért mi terítettünk meg a reggelihez és keltettük a többieket több-kevesebb sikerrel. Reggeli után mindenki kiválasztotta a lovat, amin aznap lovagolni fog. Én legtöbbször a kedvenc lovamon ültem. Volt egy olyan nap, amikor én is besegítettem a kicsik oktatásába, ez is kiváló tapasztaltszerzés volt a számomra. Két este Bernivel kimentünk terepre nyereg nélkül. Nagyon szuper volt koromsötétben lovagolni.

Sokat gyakoroltunk, mivel a tábor utáni napon Fábiánházára mentünk egy versenyre. A verseny nagyon jól sikerült. A futószáras versenyszámban harmadik lettem. Délután is ott maradtunk, hogy megnézhessük az unokatestvérem lovát, Rubikot, akit Máriás Sára lovagolt, és ötödik helyezést ért el a 125 cm-es kategóriában. A mi nyereményünk egy színes szalag volt és egy ajándékcsomag, amit a Hevesi Lovasbolt ajánlott fel. Fábiánháza után pár nappal egy másik versenyen vettünk részt Nyíregyházán, az El’Vándorló- lovastanyán. Ott is szerepelt az egyesületünk. A nyári versenyszezont Nyírbátor nyitotta meg a Lovas- és Gasztro Fesztivállal, ahol ugyancsak jól szerepeltünk a szakadó eső ellenére is. Elég nehéz volt csúszós sárban, széllel szemben lovagolni, hisz a sár a patájuk felé ért. A fesztivál másnapján pedig pár egyesületi tag és én egy ló-parodizálást adtunk elő, aminek a gyakorlása alatt rengeteget nevettünk és a közönség tetszését is elnyerte a produkció.

A szünet alatt eljutottam a Debreceni Lovasakadémiára, ahol az ország egyik legjobb edzőjével lovagolhattam.

A nyaram szinte teljes egészét a lovardában, lovak között tölthettem, amiért nagyon hálás vagyok. Ezután is sokat leszek kint, ugyanis részt veszek a Kelet-Magyarország Regionális döntőn, azután Sóskútra (Pest megye) megyünk egy országos bajnokságra. A lovasok élete már csak ilyen. Sosincs megállás, pont ezért szeretem.

Fantasztikus nyaram volt.

                                                    k

k

 vissza fel 

vissza a főoldalra