•Viszontlátásra! ...... Viszontlátásra! ....... Viszontlátásra! •
logo

NYÍRBÁTORI MAGYAR-ANGOL KÉTTANNYELVŰ 

ÁLTALÁNOS ISKOLA

                                                                  4300 Nyírbátor Zrínyi I. u. 48.                                                           
..
Nyítólap Iskolánkról Diákok Emelt szintű
testnevelés
Házirend
Tantestület Archívum
Pedagógiai
program
Kapcsolat
Logikuckó Versenyek Eredményeink Galéria Könyvtár Iskolaújság
Alapítvány Pályázatok Archívum
k

k

k

k

k

k

k

k

k

k

A karácsony meghitt pillanatai az Angol Kéttannyelvűben

„Érzed ezt az illatot? Látod a fényeket?

Az angyalok küldte mosolygós éneket?

A szeretet költözött be ma hozzánk, s

öltöztette díszbe a fenyőfát!”


Hosszú évek óta hagyomány iskolánkban, hogy az adventi időszakban meghirdetjük a felső tagozatos diákjainknak a „Szeretet hangja” karácsonyi rajzpályázatot, amelynek pályamunkáit az iskola aulájában mindenki megcsodálhatja. Köszönettel tartozunk ezért Havasiné Dudics Mónika tanárnőnek.

Szintén ebben az időszakban kerül sor a 7- és 8. évfolyamos tanulók részvételével a műveltségi vetélkedőre. A gyerekek szívesen vesznek részt ezen a megmérettetésen, ahol kellemes, oldott légkörben mérhetik össze a tudásukat. Hálánkat fejezzük ki Sáriné Matolcsi Anikó tanárnőnek, aki több éve szervezi és megvalósítja ezt a programot.

Immáron 20 esztendeje, hogy az utolsó napokban szavalódélutánt rendezünk, amelyen a diákok által választott legszebb karácsonyi versek hangzanak el a felsős tanulók előadásában. Tanítványainkat nem az motiválja, hogy dobogós helyezéseket érjenek el, hanem, hogy a költőink által közvetített gondolatokat, érzelmeket, a szeretetet közösen éljük meg. A meghitt pillanatok megszületéséhez a gyerekek segítségére voltak iskolánk következő pedagógusai: Baracsiné Magyar Csilla, Geszten Edit, Kóródiné Tóth Mária, Nagyné Lőrincz Lilla, Orosz Marietta, Tóthné Bihari Gyöngyi.

Az adventi időszak legszebb pillanata az iskolai karácsonyi ünnepély. Intézményünk mind alsó, mind felső tagozatos diákjai és tanárai heteken keresztül lelkesen készülődtek erre az estére, hogy örömteli pillanatokat szerezzenek egymásnak és szeretteiknek.

Ünnepségünket az angol kéttannyelvű osztályok közös énekes produkciója nyitotta meg. Ismert karácsonyi dallamokat hallhattunk angol nyelven közel 200 diák előadásában, angol nyelvet tanító pedagógusaink közreműködésével: Baracsiné Tardi Nóra, Nagy Lászlóné, Takács Adrienn.

Ezt követően Gyermán László, Intézményvezető Úr tolmácsolta ünnepi gondolatait a vendégeknek.

A következő percekben Bartáné Ember Erika: Karácsonyi üzenet című versét Nagy Péter Attila 8. a osztályos tanuló előadásában hallhattuk, akit édesanyja, Nagyné Lőrincz Lilla tanárnő készített fel.

Aztán a színpadon köszönthettük a Kispántlika és a Pántlika néptánccsoportot. A csoport művészeti vezetői: Fehértói Anett és Demarcsek Dániel.

Az újabb ajándékunkat a 2. a osztály tanulóitól kaptuk, akik egy betlehemi jelenetet adtak elő Kisded született címmel. Felkészítő pedagógusok: Brevákné Nánássy Erika és Csonka Gáborné tanító nénik.

Egy mindenki számára ismert karácsonyi dal következett, melyre a 3. a osztály tanulói egy tánccal kedveskedtek nekünk. A táncot betanította: Hornyákné Helmeczi Orsolya tanító néni.

A következő előadónk Sersényi Dóra 8. c osztályos tanuló, aki Aranyosi Ervin: Add tovább című versét szavalta a vendégeknek. A felkészítésben közreműködött: Kóródiné Tóth Mária tanárnő.

Az emberek azért örülnek a karácsonynak, mert tudják, akkor jön el a csodák ideje. A 8. c osztály is egy csodát varázsolt elénk. Irodalmi-zenés összeállításuk egy különleges gyertyatánccal teljesedett ki. A csodájuk megvalósításában osztályfőnökük, Kóródiné Tóth Mária tanárnő volt segítségükre.

Ismét egy szemet és fület gyönyörködtető, lelket melengető műsorszám következett, amelyet az 5. a osztály, valamint osztályfőnökük, Nagyné Lőrincz Lilla előadásában láthattak és hallhattak. Szólót énekelt Nagy Péter Attila 8. a osztályos tanuló, aki az angol nyelvű dal betanításában is közreműködött. További szólisták: Balaton Bianka, Balaton Szonja, Seres Antónia, Pető Korinna, Bakó Bence, Brevák Dávid és Cserpák Marcell, valamint Fazekas Gábor és Hermanovszky Márk ismeretlen szerző csodálatos versét szavalta el.

A legnagyobb és egyben utolsó ajándékunkat iskolánk énekkara nyújtotta át a hálás közönségnek. Az énekkar művészeti vezetője: Nagyné Lőrincz Lilla tanárnő.

Az ünnepi dekorációért köszönet illeti Balla Erika, Barna Istvánné, Benyák Lászlóné, Havasiné Dudics Mónika, Meczner Béláné pedagógusokat, valamint Fekete Lászlót és Molnár Tibort. A hangosításért felelt Tóth Attila. A műsort levezényelte Kóródiné Tóth Mária tanárnő. Köszönjük Horváthné Karsai Hédinek és családjának, hogy tanítványainknak felajánlotta a fenyőfát. Köszönjük a városvezetés és a képviselőtestület azon tagjainak, akik jelenlétükkel megtiszteltek bennünket.

Karácsonyfánk alá kerültek a különböző tanulmányi, művészeti és sportversenyek dobogós eredményei is.

Úgy gondoljuk, hogy minden kedves vendégünk felejthetetlen élményekkel tért haza és otthon, saját családja körében teljesedett ki a szeretet érzése.

                                         Kóródiné Tóth Mária és Nagyné Lőrincz Lilla

                                   A Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

                                              és Alapfokú Művészeti  Iskola pedagógusai

vissza fel                                   vissza a főoldalra

k

k

k

k

k

k

k

k

k

k