•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL   TANTESTÜLET  HÁZIREND  PEDAGÓGIAI PROGRAM  EMELTSZÍNTŰ TESTNEVELÉS  CSENGETÉSI REND  KÖNYVTÁR  E-KÖNYVTÁR   E-ISKOLAÚJSÁG-R
k Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

             4300 Nyírbátor, Zrínyi Ilona u. 48.       
                     
                KAPCSOLAT        


k
k
k
k
k

k
k
k
k
k

VISSZA

Halloween

A Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskolában a 2019/2020 tanévben is megrendezésre került az angolszászoktól átvett hagyomány, a Halloween, a dísztökök készítésének versenye. A külföldi szokás meggyökerezését jelzi, hogy iskolánk tanulóinak körében is nagy népszerűségnek örvend az esti sötétségben lámpásként szolgáló dísztök faragása. A meghirdetett versenyre a diákok a szüleikkel együtt a fantáziájukat és a kreativitásukat előcsalva kedvükre alakíthattak, farigcsálhattak, és festhettek. A töklámpások az iskola aulájában kerültek kiállításra, amelyeknek díjazását a nevelőkből ideiglenesen összeállt pártatlan zsűri véleményezte. A legszínvonalasabb Halloween szimbólumokat a tanító nénik plüss játékokkal jutalmazták, és ünnepélyes keretek között adták át a legkreatívabb gyerekeknek.

k    k

Hogyan legyünk hősök?

 

2019. október 16. az Újraélesztés Világnapja. Ezen a napon a Nyírbátori Mentőszolgálat dolgozói előadást tartottak iskolánk tanulóinak az újraélesztés fontosságáról, végzéséről. Az „ambubabán” minden vállalkozó szellemű gyerek kipróbálhatta az újraélesztés folyamatát. Az előadás felhívta a figyelmet, hogy sokszor másodperceken múlik az élet, és mennyire fontos a segítségnyújtás a bajba jutott embertársunkon. A gyerekek után hamarosan a pedagógusoknak is szervezünk egy hasonló elméleti és gyakorlati oktatást.

k   k
k   k

Sportért-sportszelet......csinálj sportot az unalomból

 

Idén ősszel is a gyermekek egészséges énképét fejlesztő, játékos sportvetélkedőt szerveztek intézményünkben a tanító nénik az alsós tanulók részére. A közös, zenés bemelegítő után a változatos feladatok évfolyamonként egyre nagyobb odafigyelést és fizikai megmérettetést igényeltek. Mindegyiknek megvolt a maga varázsa. Célja elsősorban a sport népszerűsítése a tanulók körében. A meglehetősen jó hangulat mellett kiváló lehetőséget teremtett az egészséges életmódra nevelésre, illetve közösségépítő szerepet is játszott. A céltudatos szervezőmunkának köszönhetően a kisiskolások ezúttal is felfrissülve és élményekkel gazdagodva zárták a játékos, örömteli délutánt.
Sportért-sportszelet......csinálj sportot az unalomból.

 

k    k
k    k
VISSZA FEL