•Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján• Lapozgasson oldalainkon!. Oldalaink folyamatosan frissülnek!
FŐOLDAL  TANTESTÜLET  HÁZIREND  PEDAGÓGIAI PROGRAM  EMELTSZÍNTŰ TESTNEVELÉS  CSENGETÉSI REND  KÖNYVTÁR  E-KÖNYVTÁR    E-ISKOLAÚJSÁG-R 
k Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

             4300 Nyírbátor, Zrínyi Ilona u. 48.       
                     
                KAPCSOLAT        
k
k
k
k
k
k
k
k
k
k
k
k
k
k
k
k
k
k
FEL

NOVEMBER - DECEMBER

        Örömmel számoltunk már be korábban is arról, hogy iskolánk elnyerte az ÖKOISKOLA és a BOLDOG ISKOLA címet, s ebben úttörőknek számítunk városunkban.

        Az éves munkatervünket az Ökoiskola szellemének jegyében terveztük, s valósítjuk meg. A környezettudatos magatartásra neveléssel szeretnénk tanítványainknak példát mutatni. Feladatunk, hogy a jövő generációját neveljük oly módon, hogy a környezeti nevelés nem csak a tanításban érvényesüljön, hanem az élet minden területén. Mint Ökoiskola a fenntarthatóság eszméjének minél nagyobb mértékű megvalósítása mellett köteleztük el magunkat, és aktívan részt veszünk a Fenntarthatósági Témahét programjaiban.

        A 4.a osztály lelkes tanítványai a közelmúltban madáretetőket készítettek, s azokat iskolánk udvarán helyezték el.

A Mátészalkai Tankerületi Központ Érzelmi Intelligencia Fejlesztő Munkacsoportja készítette elő iskolánkban a Boldogságóra programot.  E program szakmai munkafelelőse Meczner Béláné, intézményvezető- helyettes asszony. Beépítettük a Boldogságóra programot a Pedagógiai Programunkba, a központilag kialakított elvárásrendszernek megfelelően 12 hónapra kidolgozva. Iskolánk arculatában megjelenik az élményszerű oktatás. A tanulás mellett központi helyet kap az is, hogy a gyermekek jól érezzék magukat. Mind az alsó, mind a felső tagozaton osztályfőnöki órán vagy délutáni foglalkozások keretében boldogságórákat tartunk. Baracsiné Tardi Nóra tanítónő az angol órán is alkalmazta a programot. Meggyőződésünk, hogy nagyon jó hatással van gyermekeinkre. A diákok nyitottabbak és derűsek, őszintén, bátran elmondják véleményüket. Az együttműködés, a szeretet jellemzi ezeket a foglalkozásokat. A szülők véleménye alapján elmondhatjuk, hogy nagy sikere van ezeknek a boldogságóráknak. Minderről természetesen iskolánk honlapján is olvashatunk, melyen mindig naprakész információkat találhatunk.

Várostörténeti Verseny

          Nyírbátor város fennállásának 740. évfordulója alkalmából a Városi Könyvtár várostörténeti versenyt hirdetett. Iskolánkat 3 csapat képviselte, akiket Sáriné Matolcsi Anikó tanárnő készített fel a versenyre. Tanítványaink felkészültségét az eredmények hűen igazolják, mivel a dobogó első két fokára állhattak fel. Diákjaink a következőképpen emlékeznek erre a megmérettetésre:

„Miután Anikó néni tájékoztatott bennünket a versenyről, azonnal jelentkeztünk. Másnap már elkezdődött a munka. Nyakunkba vettük a várost, és Nyírbátor nevezetességeiről készítettünk fényképeket. Minderre azért volt szükség, mert a csapatok előzetes feladatként egy plakát elkészítését kapták. A felkészülésünket segítették a Nyírbátor honlapján található leírások városunk múltjáról, nevezetességeiről. A feldolgozandó anyagot felosztottuk egymás között. A vetélkedő előtti napon a felkészítő tanárunk egy ellenőrző célú feladatlapot állított össze, amit sikeresen megoldottunk. A kemény munka meghozta gyümölcsét, mert mindhárom csapatunk eredményesen zárta a versenyt. Szeretnénk jövőre is részt venni ezen a rendezvényen!”

                                           Baracsi Barnabás, Gulyás Luca, Varga Gábor 7.a osztályos tanulók

                                         Tanulmányi csapatverseny

          A Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium 2019. november 27-én megyei tanulmányi csapatversenyt szervezett a 7-8. osztályos tanulók részére, amelyen bemutathatták széleskörű műveltségüket interaktív, gondolkodtató feladatokon keresztül. Iskolánkban Kóródiné Tóth Mária tanárnő két csapatot szervezett és nevezett be erre a versenyre, a siker ezúttal sem maradt el! Tanítványaink 1. és a 2. helyezést értek el.

A csapat tagjai:

1.      hely: Baracsi Kristóf, Cserpák Marcell, Farkas Balázs. Pető Korinna: Seres Antónia

2.      hely: Balaton Bianka, Bihari Zsombor, Hermanovszky Márk, Molnár Máté, Treszkai Klaudia

                                                  „Mi a pálya?”

     Örömmel vettünk részt a „Mi a Pálya?” Országos Pályaválasztó Fesztiválon, amelynek elsődleges célja, hogy élmény alapú elven felszínre hozza az érdeklődést annak érdekében, hogy a pályaválasztás tudatos legyen.  E tanévben az ország hat helyszínén került megrendezésre, iskolánk 5 osztálya (7-8. évfolyam) Debrecenben kapcsolódott be a programba. A Magyar Elektrotechnikai Egyesület közreműködésével kaphattak a gyerekek élményszerű tájékoztatást a műszaki pályák rejtelmeiről, amelyet rendkívüli érdeklődés kísért.

ÖKO nap faültetés 

     Az éves ÖKO program keretében november 27-én ÖKO napot tartottunk, melynek sokrétű feladatai mellett faültetésre is sor került. Tanítványaink és segítő szüleik nagy örömmel tettek eleget ennek a nemes feladatnak. A faültetés után a kis csapatot forró teával és szendviccsel várták a lányok és az anyukák a tankonyhán.

    Honvédelmi Sportnap 

        2019. november 28-án Honvédelmi Sportnapot tartottunk, amely egy igen nagyszabású rendezvény volt.  Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a különböző rendezvényekkel ösztönözzük tanítványaink fizikai, lelki és szellemi aktivitását, elősegítsük a közösségek építését, a közösségformálást, a honvédelmi nevelést. Valljuk, hogy ezen alkalmak megvalósításával kialakíthatjuk gyermekeinkben a haza iránti hazafias elkötelezettséget. Az egyén személyiségfejlődésén belül a kitartást, a kreativitást, az önfegyelmet, az önuralmat, az önismeretet lehet fejleszteni. A tanítványaink legnagyobb örömére rendhagyó módon indítottuk a napot. Iskolánk teljes tanulóifjúsága levonult a tortaterembe, s egy zenés reggeli tornával kezdődött a csütörtök. A gyerekek 9 különböző állomáson vehettek részt. Volt Rendőrségi, Tűzoltósági, valamint Mentő bemutató, Vöröskeresztes foglalkozás, előadás az egészséges életmódról és táplálkozásról, „Hazánk, Magyarország” foglalkozás, „A hazaszeretet megjelenése a magyar irodalomban ” foglalkozás, valamint akadálypálya, sorverseny iskolánk tornacsarnokában. Programjainkat egy külső szolgáltató, a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület tette még színesebbé, változatossá, élményt nyújtóbbá. Úgy gondoljuk, hogy nagyon elnyerte tanítványaink tetszését valamennyi program, öröm volt látni arcukon a mosolyt, az elégedettséget.

                                                               Sport

 

       Hogy mennyire tartjuk fontosnak az egészséges életre nevelést, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tanítványaink rendszeresen mérettetik meg magukat a különböző sportversenyeken. November utolsó hete bővelkedett foci bajnokságokban. Egyetlen hét leforgása alatt diákjaink leány és fiú labdarúgó bajnokságokon összesen 4 kupát hoztak el.

         A Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium által rendezett VI. Szent István Teremlabdarúgó Tornán, a IV. korcsoportos leány kategóriában lányaink az I. helyezést érték el.

A csapat tagjai:        Varga Izabella (A legjobb mezőnyjátékos)

                                   Varga Evelin

                                   Szilágyi Viktória

                                   Jakab Donatella

                                   Simon Anikó

                                   Tejfel Katalin

                                   Nagy Evelin (Gólkirály)

                                   Nagy Viktória (A legjobb kapus)

                                   Mursa Amanda

                                   Bíró Csenge

 

         A Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium által rendezett VI. Szent István Teremlabdarúgó Tornán, a IV. korcsoportos fiú kategóriában fiaink az I. helyezést érték el.

A csapat tagjai:        Pintye Levente

                                   Mizsei Zalán

                                   Szucsányi Sándor

                                   Nagy József

                                   Váradi Gábor (Gólkirály)

                                   Jóni Levente

                                   Szász Dániel

                                   Tóth Máté

                                   Kiss Gyula

       A fenti fiúk csapata a Vántus István Általános Iskola által rendezett Mikulás Kupa teremfoci versenyen az I. helyezést érte el, valamint a IV. korcsoportos FUTSAL DIÁKOLIMPIA körzeti döntőjében az I. helyen végzett, amely továbbjutást jelent a megyei elődöntőbe, amelyet decemberben rendeznek meg.

A Szerbiában rendezett nemzetközi kisgrafika kiállításon két diákunk díjat kapott, és néhány tanuló műve kiállításra került.
Gulyás Luca Arany páva díjat kapott, és Rácz Roland munkáját oklevéllel (különdíj) díjazták.
Szeretettel gratulálunk!
Az iskolánkból küldött munkákból szakmai zsűri által kiválasztott diákok névsora a katalógus 46. oldalán található.
Hét országból, köztük Kínából és Tajvanról is pályáztak résztvevők.

Nyírbátor Város önkormányzata és a Nyírbátori Kulturális Központ által hirdetett advent rajzpályázaton Som Enikő, 5. a osztályos tanuló 1. helyezést ért el.

Advent Budapesten kirándulás 2019

 2019.12.04., 8.b, 8.c, 8.d osztályok
Helyszínek: Hadtörténeti Múzeum, Lurdy ház, Vörösmarty tér

    
 
A hagyományoktól kissé eltérő Mikulás napot tartottunk december 05-én.

Mikulásváró színdarab előadás a 4. a osztállyal: A Télapó kesztyűje. Rendezte: Horváthné Szabó Hajnalka
Tombolasorsolás
Télapó érkezése "lovasszánon"

December 07-én DÖK NAPOT tartottunk gazdag programokkal.
Dicsőségszínpad
Teremdíszítő verseny eredményhirdetése
Bábelőadás kóródiné Tóth Mária szervezsében
Adventi Activity a könyvtárban
Kézművesfoglalkozás
Tanár-diák kézilabda- és  focimérkőzés
k   k 
k k
k k
k k
kk